Friss és zsenge zöldségekből, tésztával tökéletes húsmentes fogás készülhet: ebbe a raguba most kizárólag zöldség került, amit olvasónk saját házi gyúrt metélttel tálalt, de a boltban vásárolt tésztával is elkészíthető, úgy is finom lesz.
Kimondottan kiadós és egyszerű, gyorsan elkészül, és mégis isteni finom: ilyen receptekért mindig hálásak vagyunk. Életmentőek lehetnek sietős napokon, és persze előfordul, hogy annak is nagyon örülünk, ha pénztárcabarát. Ez a színes és finoman fűszeres fogás nagy sikerre számíthat, és még a hús sem hiányzik belőle!
A raguba került cukkini, főzni való kukorica, újhagyma és kétféle paradicsom. A fűszereknek, a friss bazsalikomlevélnek és a roppanós zöldségeknek köszönhetően pedig nagyon finom.
Zöldséges ragu metélt tésztával
Hozzávalók 2 személynek:
Elkészítés: Az újhagymát vágjuk fel kicsit vastagabb karikákra. A fokhagymát és a bazsalikomot vágjuk fel apróra. A cukkinit gyaluljuk le vékonyra. A kukoricaszemeket éles késsel, közvetlenül a cső mellett vágjuk végig. A paradicsomot ízlés szerint szeleteljük fel.
Egy wokban vagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, és kezdjük el párolni. Pár perc múlva adjuk hozzá a kukoricát és az apróra vágott fokhagymát, majd ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután keverjük alaposan össze, és pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a vékonyra gyalult cukkinit. Szintén keverjük össze, majd öntsük fel a vízzel, és félig lefedve pároljuk roppanósra.
Amikor már a zöldségek roppanósak, adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt paradicsomot, majd óvatosan keverjük össze. Pár pillanat múlva vegyük le a tűzről, és fedjük le, hogy a paradicsom is megpárolódjon egy kicsit. Így a paradicsomszeletek szépen egyben maradnak.
Közben a tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le. A leszűrt tésztát ezután tegyük vissza a főzőedénybe, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, szórjuk meg egy csipet sóval, és forgassuk alaposan össze.
Tálaláskor halmozzuk a tányérra a tésztát, majd kanalazzuk rá a zöldséges ragut.
A receptet és a fotót Kard Sándorné küldte. Köszönjük!
Továbbra is várjuk olvasóink tésztás receptjeit receptversenyünkre! >>