Írd be, mit keresel:

Tepsis csirkecomb krumplival, finoman fűszerezve

Az utóbbi borongós, esős napok után állítólag újra beköszönt majd a jó idő, így érdemes olyan menüt összeállítani, hogy minél kevesebb időt kelljen a konyhában töltenünk. Ezt a tepsis csirkecombot egyszerűen összeállíthatjuk, majd irány a sütő, és azután már nem sok dolgunk lesz vele. 

Cookta - 2016.10.23.
Tepsis csirkecomb krumplival, finoman fűszerezve

A húst érdemes már előző nap bepácolni, majd a hűtőben pihentetni sütésig. Mivel a köret a hússal együtt készül, így az ízek kellően átjárják a krumplit, és nagyon finom lesz. Fokhagyma, olajbogyó, gerezdekre vágott citrom, egy kis fehérbor került még a tepsibe, mondhatom, nagyon kellemes, mediterrán ízvilágú fogás lett pofonegyszerűen.

Tálaláskor pedig ízlés szerinti salátával kínáljuk a szép pirosra, ropogósra sült csirkecombot és a finom, puha krumplit. Egyszerű, de nagyszerű – még a vasárnapi asztalon is megállja a helyét.

Forrás:
Kard Éva

Tepsis csirkecomb vele sült krumplival

Hozzávalók:

  • 4 egész tanyasi csirkecomb
  • 1 kg sütni való krumpli (sárga krumpli)
  • 1 db citrom (nagy)
  • 2-3 maréknyi olajbogyó
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 3-4 db babérlevél
  • 1 dl fehérbor
  • 3-4 evőkanál olívaolaj

A hús pácolásához:

  • só (ízlés szerint)
  • 1-2 teáskanál ételízesítő
  • őrölt színes bors
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál kakukkfű

Elkészítés: A hús pácolásához a fűszereket ízlés szerinti mennyiségben keverjük össze. A combokat vágjuk ketté, majd alaposan dörzsöljük be az összekevert fűszerekkel, és hagyjuk pár órát (vagy akár egy egész éjszakát) állni, hogy az ízek kellően átjárják a húst.

Egy nagyobb tepsibe öntsük bele a bort és az olívaolajat, helyezzük egymás mellé a befűszerezett combokat, tegyük közé a babérlevelet, héjastól a fokhagymagerezdeket, a cikkekre vágott citromot, majd fedjük le a tepsit alufóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt pároljuk puhára a húst.

A krumplit egy dörzsis szivaccsal dörzsöljük át, mossuk meg alaposan, de ízlés szerint meg is pucolhatjuk, majd vágjuk félbe vagy cikkekre mérettől függően. Szórjuk meg sóval, és forgassuk alaposan össze.

Vegyük ki a sütőből a tepsit, locsoljuk meg a húst a szafttal, majd tegyük köré a cikkekre vágott krumplit, szórjuk meg az olajbogyóval, és tegyük vissza a sütőbe.

Ezután addig süssük, míg a krumpli puhára és a hús szép pirosra nem sül, közben időnként locsoljuk meg a húst a szafttal.

Forrás:
Kard Éva

Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkecombot, majd ízlés szerint tegyünk mellé a krumpliból, az olajbogyóból és a sült fokhagymából, majd úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.