Rizses húsnak is nevezhetnénk, de a hagymonyos változathoz képest sokkal könnyebb, gyorsabb, fűszeresebb és zöldségesebb. Diétázók is bátran fogyaszthatják, de edzés után is ideális.
Nem is igaz, hogy a csirke-rizs kombó unalmas, főleg, ha mindig feldobjuk valami plusz hozzávalóval. Én a napokban készítettem el ezeket a currys csirkefalatokat rizzsel, borsóval és gombával párosítva. Köztudott, hogy a csirkemell az egyik legkedvezőbb összetételű fehérjeforrásunk, sovány húsa zsírt alig tartalmaz, a rizs pedig szuper szénhidrátforrásunk, lassan szívódik fel és nagyon sok jótékony hatása van.
A gomba alig tartalmaz kalóriát, rostokban és fehérjében gazdag, a curry pedig nemcsak finom, hanem kimondottan átmelegít a hűvösebb időben, még ha a szelídebbet is választjuk… A csípőstől pedig igazán kimelegedhetünk!
Currys csirkefalatok rizzsel, borsóval és gombával
Hozzávalók:
Elkészítése: A csirkemellet felkockázzuk és befűszerezzük a curryvel, sóval, borssal, majd állni hagyjuk pár percig.
Közben elkészítjük a rizst, és felszeleteljük a gombákat.
Kicsit megpirítjuk a borsót és a gombát kevés kókuszolajon. Külön serpenyőben megsütjük a csirkemellfalatokat is. Innen már egyszerű a történet, mivel a hozzávalókat csak összekeverjük, a rizst is belekeverjük, és kész is a csirkés egytálétel, amit fogyaszthatunk ebédre, uzsonnára vagy akár vacsorára is.