Tengerparti, mediterrán hangulatú a garnélás spagetti, ami ráadásul tizenöt perc alatt elkészül, bazsalikomos, fokhagymás és fehérboros, kellemesen krémes, és azok is bátran elkészíthetik, akik eddig még nem merészkedtek garnélával dolgozni.
Fagyasztva a legtöbb szuper- és hipermarketből beszerezhetjük a konyhakész garnélát vagy koktélrákot, és ha kisebb méretűek – ami ehhez a tésztaételhez tökéletesen megfelel –, nem is olyan drága. Nagy előnye, hogy fehérjében igen gazdag, könnyen emészthető, ráadásul gyorsan elkészül. Két-három perc alatt megsül vagy megfő, így ideális egy gyors, ünnepibb, nyáridéző vacsorához.
Ha előkészítjük az alapanyagokat, akkor a szósz és a tészta egyszerre készül el, szóval megvagyunk vele tíz perc alatt, és egy krémes, tejszínes-mascarponés, fehérboros-fokhagymás, garnélával és koktélparadicsommal gazdagított szósszal forgathatjuk össze a leszűrt tésztát. A fehérborból ne csak a szószba tegyünk: kínáljunk egy pohárkával a kész spagetti mellé is…
Garnélás spagetti
Hozzávalók:
Elkészítés: A tésztát feltesszük főni bő sós, étolajos vízben. Al dentére főzzük.
Közben egy serpenyőben olajat hevítünk, beledobjuk a megtisztított és felaprított salotta hagymát. 1 percig pirítjuk, majd következik a felszeletelt fokhagyma, ezzel is 1 percig pirítjuk, majd a félbevágott koktélparadicsommal is, végezetül a rákokat dobjuk a serpenyőbe, és ezzel is 1 percig pirítjuk. Ráöntjük a bort, ízesítjük sóval, borssal, csilivel és felaprított bazsalikomlevéllel. Ha felforrt, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert mascarponét, ha újra forr, már kész is a szósz.
A kifőtt tésztát leszűrjük, összekeverjük a tésztaszósszal, meglocsoljuk citromlével és kevés olívaolajjal. Azonnal tálaljuk.
A receptet és a fotót Szekeres Lajosné Klári küldte. Köszönjük!