Az amerikai palacsinta gyorsan összeállítható és egyszerűbben süthető, mint a mi vékony palacsintánk, nagyon jó reggeli vagy vacsora, ez a sült sütőtökkel gazdagított változat pedig egyrészt gyönyörű napsárga, másrészt olyan illatos és finom, mint egy frissen sült mézeskalács.
Aki nem szereti a sütőtököt, az is imádni fogja ezt a puha és könnyű palacsintát, ami még egészségesebb is, hiszen rostokban gazdag zöldség kerül bele. A legközelebbi sütötöksütésnél érdemes többet sütni, és pürésítve eltenni másnapra egy adagot ehhez a palacsintához.
Aki még egészségesebb változatban szeretné, a cukor helyett válasszon más édesítőt – xilitet, sztíviát –, a liszt helyett pedig használjon zablisztet vagy kókuszlisztet. A sütőport nem érdemes elhagyni, mert ettől lesz pufók és könnyű, de a tej helyett használható gabonatej, kókusztej is bátran.
A legfinomabb mézzel vagy juharsziruppal meglocsolva, egy pohár tejjel, de kínálhatunk mellé friss gyümölcsöt, lekvárt, vagy akár egy kis édes joghurtot is.
Sütőtökös pufi palacsinta
Hozzávalók:
Elkészítés: A sütőtököt botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a tojásokat és a tej felét, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet is.
A lisztet, a sütőport, a porcukrot és a mézeskalács-fűszerkeveréket összekeverjük, majd a sütőtökös masszához adjuk, simára keverjük.
Egy teflonserpenyőt kikenünk olajjal, felforrósítjuk, és kisebb palacsintákat sütünk a masszából, oldalanként 2-3 perc alatt.