Írd be, mit keresel:

Hot Aperol – egy izgalmas forró koktél két változatban

Az Aperol nagy kedvencünk, a nyár legjobb itala sok szódával vagy habzóborral Aperol Spritzként, de télen sem szeretnénk lemondani róla. Szerencsére nem is kell, mert forrón is nagyon finom, ha megtaláljuk a megfelelő kiegészítőit.

Cookta - 2016.10.28.
Hot Aperol – egy izgalmas forró koktél két változatban

A fűszeres forralt bort nehéz megunni, de ha szeretnénk valamilyen különlegességet készíteni hűvös napokra melengető ital gyanánt, akkor a Hot Aperol az egyik legjobb választás. Az egyszerre édes és kesernyés gyógynövényes-narancsos likőr színét a narancshéjtól kapja, ízét pedig a különféle gyógynövényektől, és ha elsőre szürreálisnak is tűnik a színe, teljesen természetes alapanyagokból készül.

Mivel viszonylag tömény és nagyon édes, ezért ízesítésre használjuk, így meg kell találnunk a megfelelő társat a koktélhoz. A hideg koktélhoz, az Aperol Spritzhez pezsgő, habzóbor vagy fehérbor, illetve narancslé és szóda illik, a szénsavas italok melegen viszont nem túl kellemesek, ráadásul a szénsav és az ital hőfoka miatt nagyon gyorsan a fejbe szállhat az alkohol. A Hot Aperolnál érdemes a fehérborra szavazni, vagy még izgalmasabb, ha bogyós gyümölcsökből készült teával készítjük. Mutatunk egy ütősebb és egy lazább változatot!

Forrás:
iStock

Hot Aperol fehérborral

Hozzávalók:

  • 3 cl Aperol
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 5 cl almalé
  • 1 teáskanál méz
  • csipet fahéj

Elkészítés: Az alapanyagokat egy kis forralóba öntjük, forráspontig melegítjük, de nem forraljuk. Pohárba öntjük, és óvatosan elkortyoljuk.

Forrás:
Centrál Kávéház

Hot Aperol gyümölcsösen

Hozzávalók:

  • 3 dl erdei gyümölcsös tea
  • 4 cl Aperol
  • 2 teáskanál méz
  • citromhéj vagy narancshéj ízlés szerint

Elkészítés: Gyümölcsteát készítünk 3 dl vízzel, hozzáadjuk az Aperolt, ízlés szerint mézet és 1-2 szelet citrust, és még forrón elkortyoljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.