Az Aperol nagy kedvencünk, a nyár legjobb itala sok szódával vagy habzóborral Aperol Spritzként, de télen sem szeretnénk lemondani róla. Szerencsére nem is kell, mert forrón is nagyon finom, ha megtaláljuk a megfelelő kiegészítőit.
A fűszeres forralt bort nehéz megunni, de ha szeretnénk valamilyen különlegességet készíteni hűvös napokra melengető ital gyanánt, akkor a Hot Aperol az egyik legjobb választás. Az egyszerre édes és kesernyés gyógynövényes-narancsos likőr színét a narancshéjtól kapja, ízét pedig a különféle gyógynövényektől, és ha elsőre szürreálisnak is tűnik a színe, teljesen természetes alapanyagokból készül.
Mivel viszonylag tömény és nagyon édes, ezért ízesítésre használjuk, így meg kell találnunk a megfelelő társat a koktélhoz. A hideg koktélhoz, az Aperol Spritzhez pezsgő, habzóbor vagy fehérbor, illetve narancslé és szóda illik, a szénsavas italok melegen viszont nem túl kellemesek, ráadásul a szénsav és az ital hőfoka miatt nagyon gyorsan a fejbe szállhat az alkohol. A Hot Aperolnál érdemes a fehérborra szavazni, vagy még izgalmasabb, ha bogyós gyümölcsökből készült teával készítjük. Mutatunk egy ütősebb és egy lazább változatot!
Hot Aperol fehérborral
Hozzávalók:
Elkészítés: Az alapanyagokat egy kis forralóba öntjük, forráspontig melegítjük, de nem forraljuk. Pohárba öntjük, és óvatosan elkortyoljuk.
Hot Aperol gyümölcsösen
Hozzávalók:
Elkészítés: Gyümölcsteát készítünk 3 dl vízzel, hozzáadjuk az Aperolt, ízlés szerint mézet és 1-2 szelet citrust, és még forrón elkortyoljuk.