Edzőként tudom, hogy a fehérje fontos szerepet játszik az izmok épülésében és regenerálásában, ha pedig a hatásfokát nézzük, akkor a legjobb, ha edzés után kerülnek a szervezetünkbe. Kiváló fehérjeforrásként mutatom meg nektek ezt a nagyon egyszerűen elkészíthető, viszont elképesztően finom palacsintareceptet.
Proteinpor készen kapható, többféle ízesítésből választhat az, aki edzés, futás, sportolás mellett fogyasztaná. Általában ital készül belőle, de most valami másra vágytam: palacsintát sütöttem belőle!
Proteines palacsinta
Hozzávalók:
Elkészítés: Kb. 5 dkg proteinport (én csokisat használtam) és 2-3 darab tojásfehérjét kevés vízzel elkevertem. Ez már így is megállja a helyét és igazi fehérjebomba, de én tettem még hozzá egy kis zabpelyhet és villával összetört fél banánt is. Végül kókuszolajon kisütöttem őket.
Töltelékként összekevertem zsírszegény túrót, natúr joghurtot és reszelt citromhéjat. Mandarinnal bolondítottam az egészet, és isteni lett.