Írd be, mit keresel:

Életre szóló főzős filmek

Nemcsak enni és főzni szeretünk, hanem a főzős műsorokat is, de még inkább a főzős filmeket. Olyanokat, amelyek étteremben játszódnak, szakácsokról szólnak, kicsit bepillantást engednek a konyhába, és persze az sem árt, ha van benne némi szerelmi szál... Most három kedvencet ajánlunk.

Cookta - 2016.11.01.
Életre szóló főzős filmek

Az egyik legkedvesebb klasszikus a Bella Martha című német film, amely egy szigorúan a hivatására fókuszáló ambiciózus és elhivatott szakácsnőről szól. Sajnálatos módon testvérét elveszíti egy balesetben, így hozzá kerül annak kislánya, így Martha élete hirtelen megváltozik, ráadásul a konyhára egy új szakács, egy olasz férfi érkezik. Annyira jó a film és a történet, hogy amerikai remake is készült belőle, az Ízlések és pofonok Catherine Zeta-Jones főszereplésével, és nem is lett rossz, de messze felülmúlja az eredeti német alapfilm.

Bella Martha

Bella Martha

Másik kedvencünk az Élet ízei, amiben nem is egy, hanem mindjárt két étterem titkaiba, terveibe, kavarodásaiba leshetünk bele, ráadásul két különböző kultúra keveredik: harcol eleinte, majd megbékül később. Egy francia kisvárosba érkezik egy népes indiai család – éttermük és az édesanya elvesztése után új élet reményében indulnak útnak, és történetesen éppen egy Michelin-csillagos étteremmel szemben lelnek otthonra, és itt nyitják meg éttermüket. Valóságos harc kezdődik a két hely között, de érdekes fordulatok után egészen mesebelien alakulnak az események. Csupa fűszer, illat, íz és szeretet ez a film, amelyet itt tudtok megnézni teljes terjedelmében >>

Az élet ízei

Az élet ízei

Megunhatatlan nagy kedvencünk a Napsütötte Toszkána, ami ugyan nem étteremben játszódik, de főszereplője, Frances folyton főz, és nem csak magára. Az amerikai írónő válása után teljesen talajtalanná válik, nem találja a helyét, barátai pedig egy kis jótékony levegőváltás gyanánt befizetik egy olaszországi útra. Végzetszerűen és végzetesen beleszeret egy régi villába Toszkánában, amit hirtelen felindulásból megvásárol. Elkezd megismerkedni a hellyel, a helybéliekkel és a lengyel vendégmunkásokkal is, akik segítenek a felújításban. A filmben kevesebb hangsúlyt kap a gasztronómia, mint az alapjául szolgáló könyvben, de azért a mélyponton itt is a főzés segít. Nagyon szerethető, felemelő film, itt nézhetitek meg >>

Napsütötte Toszkána

Napsütötte Toszkána

További gasztrofilmeket itt találtok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.