Ismeritek a harmonikaburgonyát? Nagyon finom, ráadásul mutatós és egyszerű. Én most sajttal és tejföllel készítettem, de sokféle finomság elrejthető a harmonikában...
Ezzel a frappáns ötlettel igazán finom sült krumplit készíthettek, mivel a sajt íze nagyon jól átjárja az egész krumplit. Nem kell mást tenni, mint az alaposan megmosott nyers krumplit be kell vagdosni úgy, mint egy harmonikát, de nem szabad teljesen átvágni: maradjon alul egyben a krumpli alsó része, hogy összetartsa. A vágatokba mehet a szeletelt sajt, majd irány a sütő!
A beirdalt krumpli a lényeg, a töltelék a fantáziánk szerint bármi lehet. Megkenhetjük egyszerűen csak fűszeres olajjal, de megtölthetjük bármilyen finomsággal, amit a hűtőben vagy a kamrában találunk: nagyon jó karikázott kolbásszal, szalámival, kis szelet sonkával, húsos szalonnával, de akár pár karika hagymát, paradicsomot, cukkinit vagy gombát is biggyeszthetünk a vágatokba.
Az előkészített krumplit egy kis olívaolajjal tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben – a krumplik méretétől függően – 35–50 perc alatt megsütjük. A sütés vége előtt egy kis tejföllel megkenegetve még finomabb a végeredmény, de egy kis sült sonka vagy bacon is mehet rá!
A kész harmonikaburgonyákat tálalhatjuk főételként salátával vagy még egy kis extra tejföllel, de köretként is kínálhatjuk sült hús, hal vagy akár grillzöldségek mellé.
További sült krumplis receptek >>
Az egészségesebb, tudatosabb életmódhoz kisebb lépésekkel is közelíthetünk, az a lényeg, hogy még ma, MÉG IDÉN elkezdjük >>
Takács Nóra Norie rovata videókkal, szépségápolással itt található >>
Ha szereted a krumplit, ez is érdekelhet:
A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű, minden ízzel könnyen kombinálható. Így a legváltozatosabban elkészíthető zöldség, nem véletlen, hogy világszerte a legnépszerűbb is. Ez a gyönyörű fotókkal illusztrált, praktikus kis kézikönyv minden ízlésnek kínál megfelelőt: vegetáriánusok, húsimádók, fogyókúrázók, de legfőképp a burgonyakedvelők forgathatják élvezettel.