Írd be, mit keresel:

Sajtos sült krumpli – harmonika módra

Ismeritek a harmonikaburgonyát? Nagyon finom, ráadásul mutatós és egyszerű. Én most sajttal és tejföllel készítettem, de sokféle finomság elrejthető a harmonikában...

Cookta - 2016.11.04.
Sajtos sült krumpli – harmonika módra

Ezzel a frappáns ötlettel igazán finom sült krumplit készíthettek, mivel a sajt íze nagyon jól átjárja az egész krumplit. Nem kell mást tenni, mint az alaposan megmosott nyers krumplit be kell vagdosni úgy, mint egy harmonikát, de nem szabad teljesen átvágni: maradjon alul egyben a krumpli alsó része, hogy összetartsa. A vágatokba mehet a szeletelt sajt, majd irány a sütő!

Objektum doboz

A beirdalt krumpli a lényeg, a töltelék a fantáziánk szerint bármi lehet. Megkenhetjük egyszerűen csak fűszeres olajjal, de megtölthetjük bármilyen finomsággal, amit a hűtőben vagy a kamrában találunk: nagyon jó karikázott kolbásszal, szalámival, kis szelet sonkával, húsos szalonnával, de akár pár karika hagymát, paradicsomot, cukkinit vagy gombát is biggyeszthetünk a vágatokba.

Az előkészített krumplit egy kis olívaolajjal tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben – a krumplik méretétől függően – 35–50 perc alatt megsütjük. A sütés vége előtt egy kis tejföllel megkenegetve még finomabb a végeredmény, de egy kis sült sonka vagy bacon is mehet rá!

A kész harmonikaburgonyákat tálalhatjuk főételként salátával vagy még egy kis extra tejföllel, de köretként is kínálhatjuk sült hús, hal vagy akár grillzöldségek mellé.

További sült krumplis receptek >>

Az egészségesebb, tudatosabb életmódhoz kisebb lépésekkel is közelíthetünk, az a lényeg, hogy még ma, MÉG IDÉN elkezdjük >>

Takács Nóra Norie rovata videókkal, szépségápolással itt található >>

Megnézem! >>

Megnézem! >>
Forrás:
Alexandra.hu

Ha szereted a krumplit, ez is érdekelhet:

A burgonya a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozásban fontos szerepet játszik. Az egyik legváltozatosabban elkészíthető étkezési alapanyag, az emberiség egyik fő tápláléka. Mivel a burgonya nagyjából semleges ízű, minden ízzel könnyen kombinálható. Így a legváltozatosabban elkészíthető zöldség, nem véletlen, hogy világszerte a legnépszerűbb is. Ez a gyönyörű fotókkal illusztrált, praktikus kis kézikönyv minden ízlésnek kínál megfelelőt: vegetáriánusok, húsimádók, fogyókúrázók, de legfőképp a burgonyakedvelők forgathatják élvezettel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.