Tudni kell a fiaimról, hogy ha sütiről van szó, akkor vagy apró vagy csokis. Vagyis aprósütiből szinte bármit befalnak, de ha egészben sült édességről van szó, akkor csokinak mindenképpen kell benne vagy rajta lenni.
Múltkor pont valami újdonság után kutattam, mikor beleakadtam a néger kocka receptjébe. Ami nekünk ugye nem újdonság, gyerekkoromban egy csomószor ettük, de a gyerekeim még nem találkoztak vele.
Természetesen sikere volt. 🙂 Mondjuk, ha megszakadok, se tudom a habot magasabbra csinálni, de ez szerencsére senkit se zavart…
Néger kocka
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojások sárgáját 20 dkg cukorral, a puha vajjal és a kakaóporral simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tejet. Egy 20 x 30 cm-es tepsibe sütőpapírt terítünk, beleöntjük a masszát, 180 fokos sütőben megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A tojásfehérjét vízgőz felett kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. A még forró tésztalapra kenjük, 5-10 percre visszatoljuk a sütőbe, amíg a teteje kicsit megbarnul, majd kivesszük és hűlni hagyjuk.
A csokit apróra törjük, mikróban összemelegítjük, bevonjuk vele a süti tetejét. Kihűlés után szeleteljük.