Írd be, mit keresel:

Néger kocka, retró és imádjuk

Tudni kell a fiaimról, hogy ha sütiről van szó, akkor vagy apró vagy csokis. Vagyis aprósütiből szinte bármit befalnak, de ha egészben sült édességről van szó, akkor csokinak mindenképpen kell benne vagy rajta lenni.

Cookta - 2016.11.05.
Néger kocka, retró és imádjuk

Múltkor pont valami újdonság után kutattam, mikor beleakadtam a néger kocka receptjébe. Ami nekünk ugye nem újdonság, gyerekkoromban egy csomószor ettük, de a gyerekeim még nem találkoztak vele.

Természetesen sikere volt. 🙂 Mondjuk, ha megszakadok, se tudom a habot magasabbra csinálni, de ez szerencsére senkit se zavart…

Forrás:
Hajós Ágnes

Néger kocka

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 4 egész tojás + 3 tojásfehérje
  • 20 + 10 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 4 evőkanál olaj

 
Elkészítés: A tojások sárgáját 20 dkg cukorral, a puha vajjal és a kakaóporral simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tejet. Egy 20 x 30 cm-es tepsibe sütőpapírt terítünk, beleöntjük a masszát, 180 fokos sütőben megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

A tojásfehérjét vízgőz felett kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. A még forró tésztalapra kenjük, 5-10 percre visszatoljuk a sütőbe, amíg a teteje kicsit megbarnul, majd kivesszük és hűlni hagyjuk.

A csokit apróra törjük, mikróban összemelegítjük, bevonjuk vele a süti tetejét. Kihűlés után szeleteljük.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.