Írd be, mit keresel:

Tonhal leveles tésztában, mediterrán hangulatban

Létezik néhány olyan fontos alapanyag, amiből mindig jó, ha van otthon, mert egyszerűen és gyorsan, nagyon változatosan sokféle finomság készülhet. Ilyen a leveles tészta és a tonhal is, amiből az alábbi ínycsiklandozó fonott pite készült.

Cookta - 2016.11.20.
Tonhal leveles tésztában, mediterrán hangulatban

A leveles tészta azért zseniális, mert rengeteg módon felhasználhatjuk édesen és sósan is, a kiflitől a ropin át a pitéig számtalan finomság készülhet belőle, a legkülönfélébb töltelékekkel. Ebbe a fonott párnába most a tonhal mellett paradicsom, mozzarella és olajbogyó került, ez adja a mediterrán ízvilágot, de ízlés szerint sonka, másféle sajt, újhagyma vagy főtt tojás, esetleg párolt zöldségek is mehetnek bele, a lényeg a technika, amit az alábbi vidóból könnyen elsajátíthat bárki.

Ideális gyors vacsorának vagy akár váratlan vendégek betoppanásakor, mert gyorsan összeállítható, nem igényel különösebb előkészületet, nagyon mutatós és finom.

Objektum doboz

Tonhal leveles tésztában

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 konzerv tonhal
  • maréknyi fekete olívabogyó
  • 1 golyó mozzarella vagy 12 mini mozzarella
  • 1 nagy paradicsom vagy 8 koktélparadicsom
  • 1 tojássárga

Elkészítés: A leveles tésztát sütőpapírral borított tepsibe fektetjük. A leszűrt tonhalat a közepén egyenletesen elosztjuk, rárakosgatjuk a kockára vágott paradicsomot vagy a félbevágott koktélparadicsomokat, a mozzarellát, a felaprított olajbogyót.

A tészta hosszanti oldalait ferdén bevágjuk kb. 1-1,5 centinként. A két végén a tésztát a töltelékre felhajtjuk, majd a tésztacsíkokat a két oldalról felváltva és egymást keresztezve áthajtogatjuk, amíg a tészta mindenhol fedi a tölteléket. Lekenjük felvert tojássárgával.

A pitét 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.