Írd be, mit keresel:

Illatos és puha gofri banánnal édesítve

Egy finom, édes, pihe-puha gofriról nem feltétlenül az jut eszünkbe, hogy egészséges, ez a változat bizonyság arra, hogy igenis elkészülhet cukor, liszt és tej nélkül is. Nagyon finom, nem csak táplálékérzékenyeknek ajánljuk!

Cookta - 2016.11.26.
Illatos és puha gofri banánnal édesítve

Hétvégi reggelre vagy uzsonnára, akár gyors vacsorának is tökéletes egy leves után ez a laktózmentes gofri, amit – ha gluténmentes zabpehelyből őrölt liszttel készítünk – gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatnak. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, édességét és puhaságát is a benne lévő banán adja. Minden esetben jó érett, puha banánt használjunk, ettől lesz igazán krémes, egynemű a tészta. A legnagyszerűbb a receptben, hogy pár perc alatt összeállítható egy turmixba dobálva.

A banán mellett tojás, sütőpor és zabpehelyliszt kerül bele, ez kiváltható mandulaliszttel is, de akár kókuszliszttel, gesztenyeliszttel is elkészíthető. Ha még illatosabbá szeretnénk tenni, akkor a vanília mellett tehetünk bele fahéjat, de akár cukrozatlan kakaóport is, ha csokis változatot szeretnénk.

Puha banános gofri

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 2 érett banán
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • csipet só
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1/2 dl víz
  • 1 teáskanál vaníliaesszencia
  • néhány csepp olaj vagy kókuszzsír

Elkészítés: A banánokat összeturmixoljuk fél deci vízzel, hozzáadjuk a tojásokat, ezzel is összedolgozzuk, majd mehet bele a zabpehelyliszt, a sütőpor, csipet só, kevés vanília. Alaposan elkeverjük, ha túl sűrű, még egy pici vizet adunk hozzá.

A gofrisütőt bemelegítjük, kevés olajjal vagy kókuszzsírral kikenjük, és adagonkét 4-5 perc alatt megsütjük a tésztát. 

Megnézem >>

Megnézem >>
Forrás:
Alexandra.hu

Ez is érdekelhet: Süssünk cukor nélkül!

Glutén- és laktózmentes kenyerek, torták, sütemények

Sok ember szenved élelmiszer-intolerancia miatt, gyakran olyan krónikus bántalmakkal küzd, mint a felfúvódás, teltségérzet, motivációhiány, túlsúly, fájdalmak és gyulladások. Ezek kialakulásában nem lebecsülendő szerepet játszanak a cukor, a laktóz és a fehér, gluténtartalmú lisztek.

Ez a könyv jól bevált receptek segítségével mutat egészséges alternatívát a cukor-, glükóz- és a gluténmentes lisztek, különösen a búzaliszt helyett. A kevesebb, de értékesebb összetevőből álló sütemények, torták, kenyerek és édességek könnyen elkészíthetők és roppant ízletesek.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.