Még mindig az első számú kedvenceim között szerepel Jamie Oliver. Jók az ötletei, imádom az előadásmódját, azt, ahogy a családjáról beszél. Olyan, mintha a szomszéd srác volna, mármint ha még Angliában élnék.
Párszor említettem, hogy még 19 évesen voltam kint pár hónapot, egy teljesen más világot ismertem meg. Most már nincs olyan sok különbség, de akkor egy csomó dologra úgy csodálkoztam rá, mint egy kisgyerek.
Vissza a recepthez: nemrég ment a Jamie takarékos kajái – vagy valami ilyesmi – sorozat. Nekem először furcsa volt, hogy 1 kg lazacot egészben nem tartott igazán drágának, de ők ugye tenger mellett laknak, nem kell a szállítást fizetni. A kagylót szinte „utánuk dobják” a piacon, az édeskrumpli meg egyáltalán nem nagy szám. Az egyik rész ez utóbbiról szólt, a most következő étel készült az elején.
Már akkor tetszett, de miután elkészítettem, az egyik kedvencemmé vált. 🙂
Csirke cacciatore édesburgonyával
Hozzávalók:
Elkészítés: Ehhez az ételhez egy nagy lábasra lesz szükségünk, olyanra, ami a sütőbe is betehető. 1 evőkanál olívaolajat felhevítünk benne, rádobjuk a felcsíkozott bacont, pár keverés után mehet hozzá a durvára vágott hagyma és a gombák felszeletelt tönkje is. Pár percig együtt pirítjuk, a végén belenyomjuk a fokhagymát. Ezután sorban a lábasba tesszük a csirkét, az újhagymát, a fűszereket, az egész gombákat, a tisztított, nagy darabokra vágott édesburgonyát és az olajbogyókat, majd ráöntjük a paradicsomkonzerveket és a bort is. Megsózzuk, alaposan megborsozzuk, egyet keverünk rajta, és betesszük a 180 fokos sütőbe 1 órára, fedő nélkül.
Kivéve még egyszer ellenőrizzük a sóját, ha kell, pótoljuk.
Készíthetünk hozzá plusz köretet is, de elég sok zöldség van benne. Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.