Írd be, mit keresel:

TOP 5 New York-i étel, amit meg kell kóstolni

Fiatal és színes város New York, ahol mindenféle kultúra és hagyomány, szokás és nép keveredik, mégpedig hihetetlenül izgalmasan. És igaz ez ételeikre is – épp ezért érdemes a legjobbakat ellesni, vagy a szerencsésebbeknek a helyszínen megkóstolni.

Cookta - 2016.12.17.
TOP 5 New York-i étel, amit meg kell kóstolni

A legtöbb „amerikai” étel európai gyökerekkel bír, és a hajdani bevándorlóknak köszönheti az Újvilág, de persze ezek állandóan alakulnak, fejlődnek, újabb és újabb változatokban készülnek. A bevándorlók sokféleségének köszönheti New York is végtelen színességét: szinte az egész világ konyhája megtalálható itt az etióptól a hollandig, a magyartól a mexikóiig. De léteznek olyanok is, amik valóban itt születtek! Mutatjuk a New York-iak kedvenceit!

1. Bagel

Az egyik legnépszerűbb péksütemény a lukas bagel, amiből elsősorban szendvics készül. Különlegessége, hogy a kelt tésztát nem egyszerűen csak formázzák és sütik a kelesztés után, hanem előtte forró vízfürdőben megúsztatják, ettől megváltozik a tészta textúrája. Ezután kerül csak a sütőlapra, ahol a tetejére különféle ízesítőket, magokat szórnak: ez lehet szezám, lenmag, reszelt sajt, mák, akár pirított hagyma is. Az illatosra sült bageleket félbevágva különféle krémsajtokkal töltik, elvivősen vagy leülősen is szívesen fogyasztják reggelire New Yorkban. Ha szívesen kipróbálnád, receptet itt találsz >>

2. Egg Benedict

Ha már reggeli: a hétvégi ráérős reggelik, brunchok kedvence ez a tojásos fogás, ami valóban New York szülötte, az itteni Waldorf Astoriában rendelte magának egy meglehetősen másnapos üzletember, reménykedve, hogy a kiadós tojásos reggelitől elmúlnak kellemetlen tünetei. New Yorkban kevesen készítik otthon, mert kissé összetettebb feladat: a péksütemény, a buggyantott tojás és főleg a selymes hollandi szósz mind csak frissen az igazi, ráadásul rengeteg erre szakosodott helyet is találni arrafelé. Aki szívesen megkóstolná, ma már nálunk is készítik menőbb reggelizőhelyeken és kávéházakban, de otthon sem ördöngösség elkészíteni ezzel a recepttel >>

3. Waldorf-saláta

Szintén a híres luxushotelhez, a Waldorf Astoriához kapcsolódik a New Yorkban oly népszerű zelleres-almás saláta, a Waldorf-saláta, ami először a szálloda megnyitójára készült még 1897-ben. Egyszerű és egészséges, bár majonéz is van benne, és a coleslaw, az amerikai káposztasaláta mellett talán az egyetlen, amit szívesen fogyasztanak az amúgy salátázással nem sűrűn „vádolható” amerikaiak. Elkészítése villámgyors, az eredmény pedig nagyon finom, például ezzel a recepttel >>

4. Manhattani kagylóleves

A manhattani kagylóleves is nagy kedvenc New Yorkban, többféle változata is létezik, sőt! Rengeteg módon főzik, parázs viták vannak azzal kapcsolatban, hogy a paradicsomos vagy a tejszínes a finomabb, az igazibb, de készítik a kettő kombinációját is, vagyis paradicsommal és tejszínnel. Ami biztos: pirított baconnel készül, amin hagymát, fokhagymát dinsztelnek, erre jön felkockázott sárgarépa, zeller és krumpli, fűszerek, fehérbor és paradicsompüré (vagy ez utóbbi nem), végül pedig kagylóhús, amit esetenként rákkal vagy lazaccal gazdagítanak. Petrezselyemmel megszórva, friss kenyérrel tálalják, és valójában nem is leves, hanem egy sűrű, leveses és nagyon gazdag egytálétel.

Objektum doboz

5. New York Cheesecake

Desszert fronton elég nagy a választék: népszerű New Yorkban a mázas fánk, a donut, de maradjunk a város nevét is viselő sajttortánál. A New York Cheesecake már az egész világot meghódította, és jó eséllyel mindenhol ugyanazt a felépítésű és jellegű finomságot kapjuk: az alja egy vékony kekszes-vajas alap, ezen pedig jó vastag krémsajtos réteg. Elég hosszan sül, jól ízesíthető, gazdagítható, de igazán finom csak másnap lesz, jól behűtve. Csupa töltelék, ráadásul elkészíteni sem nehéz – például ezzel a recepttel >>

Megnézem >>

Megnézem >>
Forrás:
Alexandra.hu

Ez is érdekelhet: Rutherfurd, Edward – New York

A város, ahol az álmok születnek

New York a világ egyik legizgalmasabb és legösszetettebb városa. Az amerikai álom és a szabadság szimbóluma. Ennek a városnak az életét meséli el Edward Rutherfurd nagyszabású, három és fél évszázadon átívelő regénye.

A történet nyomon követi New York küzdelmeit és felemelkedését az alapítástól kezdve egészen 2001. szeptember 11-ének mindent megrázó tragédiájáig. A hajdani szerény halászfaluból a szemünk láttára fejlődik ki a minden képzeletet felülmúló metropolisz, milliónyi ember otthona. Közülük is kitűnik a Master család, akik a puritán ősök letelepedésétől fogva igyekeznek talpon maradni a függetlenségi harcok, pénzügyi válságok és bandaháborúk okozta viharokban. Az egymást követő generációk eltérő sorsa és sokféle küzdelme lenyűgöző részletességű tablóvá áll össze, amely méltó ahhoz a sokszínűséghez és mozgalmassághoz, ami New Yorkot mindig is egyedülállóvá tette.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.