Nagyon ropogós és izgalmas süti, igazából kétszersült a cantuccini, ez a nagyon olasz, eredetileg Toscanából származó finomság. Nem bonyolult, különleges és ünnepi, karácsonyi aprósüteménynek és gasztroajándéknak is tökéletes, főleg összecsokizott változatban!
A cantuccini igazi klasszikus, egyenesen a mesés Toscanából, ropogós mandulás kétszersült, amit még izgalmasabbá és ellenállhatatlanabbá tehetünk egy kis kakaóval megturbózva, csokis kiadásban. A klasszikus cantuccini ma már nagyobb élelmiszerboltokban és szuperekben beszerezhető, de a kakaós, narancshéjjal ízesített változat sokkal finomabb és különlegesebb.
Karácsonykor a legfinomabb aprósüti, de gasztoajándéknak is mutatós, minden sikert bezsebelhetünk vele. Fűszerezhetjük fahéjjal, kardamommal, mézeskalács-fűszerkeverékkel, szegfűszeggel, a mandula helyett dióval is készíthető, mehet bele egy kis kandírozott citrushéj is. 🙂
Kakaós cantuccini
Hozzávalók:
Elkészítés: A lisztet, a kakaóport, a sütőport keverőtálba tesszük, hozzáadunk 3 tojást, a reszelt narancshéjat, a mézet, az amaretto likőrt, az olvasztott vajat, és kézzel jól kidolgozzuk, majd hozzáadjuk a mandulát is. 30 percig hűvös helyen pihentetjük.
Négy részre osztjuk a tésztát, rudakká formázzuk, sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük, 170 fokra melegített sütőben 15 percig sütjük, majd kivesszük, és kissé ferdén felszeleteljük. Visszatesszük a sütőlapra a sütiszeleteket úgy, hogy egymást ne fedjék, és 150 fokon 10 percig szárítjuk.
Kávé vagy kakaó, forró mézes tej mellé kínálhatjuk, de gasztroajándéknak is tökéletes.