Írd be, mit keresel:

Cantuccini kakaósan – összecsokizunk mindent, amit lehet!

Nagyon ropogós és izgalmas süti, igazából kétszersült a cantuccini, ez a nagyon olasz, eredetileg Toscanából származó finomság. Nem bonyolult, különleges és ünnepi, karácsonyi aprósüteménynek és gasztroajándéknak is tökéletes, főleg összecsokizott változatban!

Cookta - 2016.12.18.
Cantuccini kakaósan – összecsokizunk mindent, amit lehet!

A cantuccini igazi klasszikus, egyenesen a mesés Toscanából, ropogós mandulás kétszersült, amit még izgalmasabbá és ellenállhatatlanabbá tehetünk egy kis kakaóval megturbózva, csokis kiadásban. A klasszikus cantuccini ma már nagyobb élelmiszerboltokban és szuperekben beszerezhető, de a kakaós, narancshéjjal ízesített változat sokkal finomabb és különlegesebb.

Karácsonykor a legfinomabb aprósüti, de gasztoajándéknak is mutatós, minden sikert bezsebelhetünk vele. Fűszerezhetjük fahéjjal, kardamommal, mézeskalács-fűszerkeverékkel, szegfűszeggel, a mandula helyett dióval is készíthető, mehet bele egy kis kandírozott citrushéj is. 🙂

Kakaós cantuccini

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 3 egész tojás
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 8 dkg méz
  • 3 cl amaretto
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg mandula

Elkészítés: A lisztet, a kakaóport, a sütőport keverőtálba tesszük, hozzáadunk 3 tojást, a reszelt narancshéjat, a mézet, az amaretto likőrt, az olvasztott vajat, és kézzel jól kidolgozzuk, majd hozzáadjuk a mandulát is. 30 percig hűvös helyen pihentetjük.

Négy részre osztjuk a tésztát, rudakká formázzuk, sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük, 170 fokra melegített sütőben 15 percig sütjük, majd kivesszük, és kissé ferdén felszeleteljük. Visszatesszük a sütőlapra a sütiszeleteket úgy, hogy egymást ne fedjék, és 150 fokon 10 percig szárítjuk.

Kávé vagy kakaó, forró mézes tej mellé kínálhatjuk, de gasztroajándéknak is tökéletes.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.