Írd be, mit keresel:

Raffaello – vegán, makrobiotikus, nem hizlal, de isteni!

Ez a fehér, kókuszos golyó sokak nagy kedvence, egy falatnyi egzotikum és boldogság, de bűntudat nélkül nem lehet fogyasztani. Vagy mégis? Igen! Ez egy olyan recept!

Cookta - 2016.12.19.
Raffaello – vegán, makrobiotikus, nem hizlal, de isteni!

Ha valami egészséges, akkor nem lehet finom – buta beidegződés. Elképesztő finomságok készíthetők egészségesen, cukor, liszt nélkül is, sőt tejtermék sem kell hozzá. Főzni is minek, ha nem muszáj? 10 perc alatt készül el a mindenmentes Raffaello, amit bátran fogyaszthatnak vegetáriánus, vegán, lisztérzékeny, diétázó barátaink, rokonaink és ügyfeleink – mondaná Nyuszi a Micimackóból.

Nagyon kókuszos – pontosan 3 formában kerül kókusz ebbe a fantasztikusan egyszerű és finom desszertbe. Kókuszreszelék minden háztartásban akad, a kókuszzsír vagy kókuszolaj inkább az egészségtudatosabbak, míg kókusztej az ázsiai konyha kedvelőinek kamrájában található. Remek alapanyagok, érdemes beszerezni őket, nem csak ehhez a recepthez. Sokáig elállnak, jól használhatóak sokféle finomsághoz!

Nem ámítás: tényleg 10 perc alatt elkészül ez a kókuszgolyó, legalábbis az alap. Utána egy kis pihentetés, majd lehet formázni, hengergetni kókuszreszelékbe. Tehetünk a közepébe egy szem blansírozott mandulát vagy pörkölt mogyorót, akár egy pici darab csokoládét is – csak a meglepetés végett, de ezek nélkül is nagyon finom. A magunk örömére, vendégvárónak, de akár ajándékba is tökéletes celofánzacskóba, mini minyonpapírba téve, szép szalaggal díszítve.

Raffaello – kókuszgolyó vegán, makrobiotikus változatban

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre natúr kókuszreszelék
  • 3 evőkanál rizsszirup
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 4-5 evőkanál natúr kókuszolaj olvasztva
  • 2-3 csepp vaníliaaroma
  • 2-3 evőkanál kókusztej vagy kókusztejszín (de lehet bármilyen növényi tej is)
  • késhegynyi só

Elkészítés: 1 bögre kókuszreszeléket aprítóba teszünk, és lassú fokozaton, folyamatosan adagoljuk hozzá a kókuszolajat. Ha sűrű masszát kaptunk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összedolgoztatjuk a géppel. 

A puha masszából golyókat formálunk, majd megforgatjuk a maradék kókuszreszelékben. Sütőpapírra helyezzük őket, majd be a hűtőbe kb. 1 órára. 2 hétig is elállnak, de fogyasztás előtt vegyük ki, mert szobahőmérsékleten a legfinomabb. Aki szereti a mandulát, a közepébe tehet egyet-egyet.

Csinosan csomagolva tökéletes gasztroajándék!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.