Ez a fehér, kókuszos golyó sokak nagy kedvence, egy falatnyi egzotikum és boldogság, de bűntudat nélkül nem lehet fogyasztani. Vagy mégis? Igen! Ez egy olyan recept!
Ha valami egészséges, akkor nem lehet finom – buta beidegződés. Elképesztő finomságok készíthetők egészségesen, cukor, liszt nélkül is, sőt tejtermék sem kell hozzá. Főzni is minek, ha nem muszáj? 10 perc alatt készül el a mindenmentes Raffaello, amit bátran fogyaszthatnak vegetáriánus, vegán, lisztérzékeny, diétázó barátaink, rokonaink és ügyfeleink – mondaná Nyuszi a Micimackóból.
Nagyon kókuszos – pontosan 3 formában kerül kókusz ebbe a fantasztikusan egyszerű és finom desszertbe. Kókuszreszelék minden háztartásban akad, a kókuszzsír vagy kókuszolaj inkább az egészségtudatosabbak, míg kókusztej az ázsiai konyha kedvelőinek kamrájában található. Remek alapanyagok, érdemes beszerezni őket, nem csak ehhez a recepthez. Sokáig elállnak, jól használhatóak sokféle finomsághoz!
Nem ámítás: tényleg 10 perc alatt elkészül ez a kókuszgolyó, legalábbis az alap. Utána egy kis pihentetés, majd lehet formázni, hengergetni kókuszreszelékbe. Tehetünk a közepébe egy szem blansírozott mandulát vagy pörkölt mogyorót, akár egy pici darab csokoládét is – csak a meglepetés végett, de ezek nélkül is nagyon finom. A magunk örömére, vendégvárónak, de akár ajándékba is tökéletes celofánzacskóba, mini minyonpapírba téve, szép szalaggal díszítve.
Raffaello – kókuszgolyó vegán, makrobiotikus változatban
Hozzávalók:
Elkészítés: 1 bögre kókuszreszeléket aprítóba teszünk, és lassú fokozaton, folyamatosan adagoljuk hozzá a kókuszolajat. Ha sűrű masszát kaptunk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összedolgoztatjuk a géppel.
A puha masszából golyókat formálunk, majd megforgatjuk a maradék kókuszreszelékben. Sütőpapírra helyezzük őket, majd be a hűtőbe kb. 1 órára. 2 hétig is elállnak, de fogyasztás előtt vegyük ki, mert szobahőmérsékleten a legfinomabb. Aki szereti a mandulát, a közepébe tehet egyet-egyet.
Csinosan csomagolva tökéletes gasztroajándék!