Írd be, mit keresel:

Meggyes–pudingos krémes, az álomdesszert

Vannak olyan klasszikusok, amelyek mindig sikert aratnak, olyan alapanyagokkal, amik örök kedvencek. Ilyen ez a pudingos–tejszínhabos, csokival és meggyel gazdagított süti is, ami ráadásul kétféle, de egyszerű, kevert tésztával készül.

Cookta - 2017.01.04.
Meggyes–pudingos krémes, az álomdesszert

Vaníliapuding krémesen, tejszínhab, kakaós és vaníliás tészta, mindez rétegezve, meggyszemekkel gazdagítva. Macerásnak tűnik, pedig nem az, valójában egyszerűen elkészíthető és nagyon mutatós, álomfinom desszert.

Forrás:
Bodnár Éva

A tésztája egy vajjal gazdagított piskóta vaníliás és kakaós változatban, aminek előnye, hogy nem lesz száraz a vajnak köszönhetően, ráadásul benne rejlenek a fanyar meggyszemek… Rajta egy tejföllel és vajjal gazdagított pudingos réteg, ettől még krémesebb, simább, mindezt tejszín koronázza, és ha ez nem lenne elég, csokikunkorok teszik mutatóssá és még finomabbá.

Meggyes–pudingos krémes

Hozzávalók: 
A tésztához: 

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1,5 evőkanál kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 üveg magozott meggybefőtt

A krémhez: 

  • 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 kis pohár tejföl (szűrőn átcsöpögtetve)
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj

A tetejére:

  • 5 dkg étcsoki
  • 2,5 dl tejszín

Elkészítés: Elsőként a meggybefőttet beleöntjük egy tésztaszűrőbe, a tejfölt egy kisebb szűrőbe, és mindkettőt hagyjuk kicsöpögni.

A tésztához a lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sütőport és a citrom reszelt héját. A tojások fehérjét csipet sóval, 4-5 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a maradék cukorral és a vajjal alaposan kikeverjük, ezután a három összetevőt óvatosan összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe simítjuk a tészta felét. A kakaóport hozzákeverjük a tészta másik feléhez, és a sárga színűre kanalazzuk, majd elsimítjuk. A tetejére rendezzük a lecsöpögtetett meggyet, amit egy kicsit bele is nyomkodunk.

180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd amikor feljött a tészta, a hőmérsékletet visszavesszük 150 fokra, és tovább sütjük még 35 percig.

Míg sül, elkészítjük a krémet: a tejből 1 deciliternyit csomómentesre keverünk a pudingporral és a cukorral. A
maradék tejet felrakjuk a tűzre, és amikor forr, állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a tejes pudingot, és kevergetve összeforraljuk. Amikor besűrűsödött, még melegen hozzáadjuk a lecsöpögtetett tejfölt, és simára keverjük. Ha kihűlt, hozzákeverünk 2-3 evőkanál porcukrot és a vajat. Rásimítjuk a kihűlt tészta tetejére. 

Felverjük a tejszínhabot, és a krém tetejére simítjuk. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, és kanállal a hab tetejére csorgatjuk.

Forrás:
Bodnár Éva

A receptet és a fotót Bodnár Éva küldte. Köszönjük!

Küldj te is receptet ünnepi receptversenyünkre, és nyerd meg a Nagy csokoládékönyvet! >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.