Írd be, mit keresel:

Pipicomb igazán ropogós bundában, sütőben sütve

A rántott csirkecomb kicsik és nagyok kedvence, akkor a legfinomabb, ha belül omlós a hús, kívül ropogós a bunda, de sokan azért nem állnak neki, mert macerás a panírozás és a sütéstől olajszagú lesz a lakás. Ennek vége – ezzel a recepttel!

Cookta - 2024.01.13.
Pipicomb igazán ropogós bundában, sütőben sütve

A ropogós bunda titka, hogy a jól bevált zsemlemorzsát apróra tört kukoricapehelyre, vagyis corn flakesre cseréljük, ezt ízesíthetjük egy kis fűszerrel is – paprikával, reszelt parmezánnal, kakukkfűvel. Ahhoz viszont, hogy jól tapadjon a szemcsésebb kukoricapehely a húsra, a panírozáshoz használt lisztet és tojást érdemes előzőleg összekeverni: ez a massza tökéletesen bevonja a húst, és a panírozás macerája a minimálisra csökken.

Van még egy előnye ennek a fajta panírozásnak: a húst ez a panír megvédi a kiszáradástól, még akkor is, ha sütőben sütjük. Egyszerűen csak sütőpapíros tepsibe téve, kis olajjal megspriccelve sütjük: nem lesz olajszag, jóval kevesebb zsiradékot vesz fel a bunda, a pipicombunk pedig belül omlósra, kívül ropogósra sül – és még állni sem kell mellette!

Csirkecomb ropogós bundában

Hozzávalók:

  • 8 alsó csirkecomb
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • pici víz
  • 1 bögre natúr kukoricapehely
  • 2-3 evőkanál olaj
  • só, bors

Elkészítés: A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk.

A tojásokat egy tálba felütjük, villával felverjük, hozzáadjuk a lisztet és egy kis sót, alaposan elkeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjunk.

A kukoricapelyhet egy zacskóba teszük, és klopfolóval durvára összetörjük, majd egy tányérba öntjük.

Az előkészített csirkecombokat először megmártjuk a lisztes tojásban, majd megforgatjuk a corn flakesben, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Egy kevés olajjal megspricceljük vagy megcsepegtetjük.

180 fokos sütőbe toljuk, és először 20 percet sütjük, majd megforgatjuk a combokat, és még 15–20 percre visszatoljuk a sütőbe. Ha nagyon pirulna, alufóliával takarjuk le.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.