Írd be, mit keresel:

Spagetti rózsaszínben – villantós villámfogás céklával

Ki ne szeretné rózsaszínben látni néha a világot, hát még akkor, ha ettől nemcsak szebb, de céklásabb is lesz? Egy nagyon finom, mutatós, egyszerű, villantós tésztaételt készítettünk, a think pink, vagyis a gondolkozz rózsaszínen szlogen jegyében!

Cookta - 2024.01.16.
Spagetti rózsaszínben – villantós villámfogás céklával

Szemet gyönyörködtető, mókás fogás egy tál rózsaszín spagetti, ráadásul gyors és egyszerű, amivel bárkinek az arcán mosolyt fakaszthatunk. Hűvös estén ideális – kedélyjavító és melengető már a látványával is!

Színes tészta készen is kapható, de céklával könnyen varázsolhatunk a klasszikus tésztafélékből is színes csodát, ráadásul sokkal élénkebb, vidámabb lesz, a friss és nyers cékla pedig ízben is gazdagabbá, izgalmasabbá teszi a tésztánkat úgy, hogy nem hatalmasodik el rajta, mindössze egy picit édesebb, telt ízűbb lesz, amit nagyon jól kihasználhatunk a feltéttel.

A céklás tésztához húsevőknek a legjobb a sósabb füstölt bacon, amit felcsíkozva és megsütve keverhetünk a rózsaszín tésztához, húsmentesen egy kis tejszín és gorgonzola összeforralva is szuper tésztaszósz lehet ehhez a szemvidító fogáshoz, kis pirított dióval vagy szezámmaggal meghintve pedig igazi ínyenc fogás lehet belőle.

Mi most egy kis vajjal és kakukkfűvel, maréknyi friss spenóttal és parmezánnal készítettük, de legközelebb továbbgondoljuk, mert érdemes!

Pink pasta – céklás spagetti

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 1 közepes (ökölnyi) cékla
  • 5 dkg vaj
  • 4 ág kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 marék zsenge bébispenót
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • só, bors

Elkészítés: A tésztát bő, forró, sós vízben feltesszük főni.

A céklát meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, és egy késes konyhai robotgépbe tesszük, hozzáöntünk kb. 1 dl vizet, és legalább fél percig mixeljük, amíg igazán apró lesz. A bíborszínű keveréket szűrjük le egy sűrű szitán-szűrőn. A pépet ne dobjuk el, tejföllel, kis citromlével, pici római köménnyel szuper mártogatós lehet – de nekünk most a felfogott lé kell.

A megfőtt tésztát leszűrjük, majd visszatéve a fazékba elkeverjük a céklalével, félretesszük.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beledobjuk a vékonyan felszeletelt fokhagymát és a kakukkfűágakat, majd ha kellően illatos, a céklás spagettit is hozzáadjuk, alaposan átforgatjuk.

A rózsaszín tésztát tányérokba szedjük, megszórjuk a friss spenótlevelekkel és a reszelt parmezánnal, és azonnal tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.