A világ egyik legbefolyásosabb és legkedveltebb nője a most leköszönő amerikai elnök, Barack Obama felesége, a mindig mosolygós Michelle, akinek first ladyként az elmúlt 8 évben több olyan nagyon fontos küldetése is volt, ami az étkezést, táplálkozást illeti.
Az egyik legfontosabb projektje e téren a gyerekek elhízása elleni küzdelemben való élenjáró és kitartó tevékenykedés volt, ami Amerikában tényleg kiemelt és égető probléma. Az egészségesebb táplálkozás népszerűsítésének érdekében a Fehér Ház kertjében saját veteményest hoztak létre, sőt 2016. elején csatlakozott egy 30 napos vegán kihíváshoz is, aminek a lényege az volt, hogy egy hónapon át csak és kizárólag növényi alapanyagokat fogyasszanak a projektben részt vevők – egyrészt az egészségesebb életmód, másrészt a fenntarthatóbb környezet érdekében. A rendszeres mozgás, mindennapi sportolás népszerűsítése is a first lady legfontosabb üzenetei fókuszában volt, de tudatos és felelős családanyaként az első számú küldetése a gyerekek egészségének, tudatosságának és táplálkozásának jobbítása volt.
Az iskolai étkezés megreformálását, egészségesebb ételek intergrálását szorgalmazta és támogatta, ami azért nem mindig olyan egyszerű – elég nagy kihívás az ellátórendszernek és a gyerekeknek is, mint ahogy ezt itthon is tapasztalhattuk az elmúlt években… De Michelle-nek sem olyan egyszerű, mert saját bevallása szerint kedvenc ételei a steak, a sült krumpli és a pizza, illetve az édesburgonya és a rukkola, de állítólag sült krumplit csak nagyon ritkán eszik, pizzát pedig lehet egészségesen is készíteni, sok zöldséggel…
Aki igazán egészséges pizzát szeretne, készítse el EZT A RECEPTET, mi pedig mutatunk egy zöldséges pizzát rukkolával, amit szerintünk Michelle is nagyon szeretne… Tényleg nagyon finom!
Rukkolás pizza
Hozzávalók:
A paradicsomszószhoz:
A tetejére:
Elkészítés: A lisztet kimérjük, elkeverjük benne a sót. A vízbe morzsoljuk az élesztőt, majd hozzátesszük az olajat. A liszthez öntjük, elkeverjük egy kanállal, majd kiborítjuk az asztalra, és sima tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen hagyjuk 1 órát kelni, majd kissé átgyúrjuk, kinyújtjuk gáztepsi méretűre vagy kerek, kisebb pizzaformára.
A pizzaszószhoz a hozzávalókat összekeverjük, belenyomjuk a fokhagymát, és fűszerezzük. Vékonyan megkenjük vele a kinyújtott tésztát. A mozzarellát kézzel rátépkedjük a paradicsomszószra, a gombát vékonyra szeletelve a tetejére rakjuk, egyenletesen megszórjuk az olajbogyóval.
220 fokos sütőben 8–10 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve rátépkedjük a szárított sonkát, elrendezzük rajta a rukkolát, és ízlés szerint parmezánt reszelünk rá. Azonnal tálaljuk.