Írd be, mit keresel:

Trópusi álom – napfény egy isteni turmixba zárva

Nagyon szeretem gyümölcsökkel indítani a napot, egy friss turmix vagy smoothie formájában, de uzsonnára is nagyon jól tud esni. És hogy ne váljon unalmassá, érdemes a különféle gyümölcsöket variálni, kombinálni, kihasználni a trópusi gyümölcsök ízvilágát.

Cookta - 2017.01.25.
Trópusi álom – napfény egy isteni turmixba zárva

A téli hónapokban különösen fontosak a vitaminok, egyrészt azért, mert alapból kevesebb friss gyümölcs és zöldség áll rendelkezésünkre, másrészt sokkal jobban ki vagyunk téve a bacilusoknak, vírusoknak a nyirkos, hideg hónapokban, amik ellen jó lenne felvértezni a szervezetünket. A „mindig jó” alma és narancs mellett érdemes karakteresebb ízű déligyümölcsökkel is kiegészíteni a gyümölcskosarat, mert tapasztalatom szerint ezekkel kombinálva jobban fogy az egészéges turmix kicsik és nagyok körében.

Forrás:
Színek és virágok blog

A narancsot én most mangóval és ananásszal bolondítottam meg, ami így nemcsak finomabb, de olyan gyönyörű napsárga lett, a téli szürkeségbe egy kis trópusi napfényt, nyári hangulatot hozott. Ráadásul banánt is tettem bele, hogy tartalmasabb, laktatóbb legyen, ettől pedig krémesebb, selymesebb is lett.

Forrás:
Színek és virágok blog

Trópusi álom smoothie

Hozzávalók:

  • 4 narancs
  • 1/2 érett mangó
  • 2 karika ananász
  • 1 érett banán

Elkészítés: A narancsokat félbevágjuk, a levüket citromnyomón kifacsarjuk. A mangót és az ananászt meghámozzuk és felkockázzuk, beletesszük a turmixgépbe. A banánt meghámozzuk, ezt is a turmixgépbe tördeljük, majd az egészet simára turmixoljuk. Poharakba töltve azonnal kínáljuk, fogyasztjuk.

Forrás:
Színek és virágok blog

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.