Írd be, mit keresel:

Ők a világ legjobb cukrászai, és szemtelenül fiatalok!

Kevesen tudják, mivel sokkal kevesebb hír szól erről, hogy a Bocuse d'Or gasztronómiai világeseménnyel egy időben rendezik meg a cukrászok világbajnokságát, a Coupe du Monde de la Patisserie-t is. Idén Franciaország lett a győztes, egy nagyon is fiatalos csapattal!

Cookta - 2017.01.26.
Ők a világ legjobb cukrászai, és szemtelenül fiatalok!

A verseny nagyon komoly, 3 tagú csapatok indulnak a 2 évenként megrendezett versenyen, minden országot csak egyetlen csapat képviselhet, amit a közbeeső évben nemzeti versenyen választanak, mérettetnek meg – ugyanúgy, mint a Bocuse d'Or esetén. Idén január 22-23-án volt a nagy megmérettetés, és káprázatos desszertek készültek.

1989 óta rendezik meg a kicsit régebbi, idén 30 éves jubileumát ünneplő Bocuse d'Or gasztronómiai világeseménnyel együtt Lyonban a cukrászok versenyét, amelyen idén 22 ország indult 3 fős csapattal, mindegyikben 1-1 csokoládés, cukorműves és fagylaltra speciálizálódott cukrásszal. 

Az idei év nyertese Franciaország lett, Etienne Leroy, Bastien Girard és Jean-Thomas Schneider fantasztikus munkájával, 21 000 eurós aranyérmes díjat bezsebelve, de valószínűleg ennél sokkal többe került a felkészülésük. A második, ezüstérmes helyezett Japán lett 12 000 eurós sikerdíjjal, a harmadik pedig Svájc – ők 6 000 eurót zsebeltek be.

A nyertes francia csapat tagjai elképesztő pörgő-forgó kompozíciót álmodtak meg, fő témája a Guns N' Roses, nagyon csokis, nézzétek meg:

Objektum doboz

A győztes francia csapat pedig ilyen szemtelenül fiatal:

Forrás:
Facebook

És így örültek a sikernek:

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.