Van úgy, hogy egy egyszerű és gyorsan elkészíthető vacsorát szeretnénk összehozni, és csak leveles tészta, pár darab virsli és egy darabka sajt árválkodik a hűtőben. Ezekből a hozzávalókból készítsünk pl. hot dogot, kicsit másképpen.
A leveles tészta örök adu ász, nálam mindig van a hűtőben legalább egy csomaggal. Nagyon hálás alapanyag, rengeteg módon használhatjuk. Pitének, ropogtatnivaló sós keksznek, megtölthetjük ezzel-azzal, édes vagy sós töltelékkel is, vagy készíthetünk belőle mini lepénykéket.
Ha van néhány virslink és egy kis sajtunk, akkor készíthetünk belőle hot dog-féle virslis batyut, ami gyors vendégvárónak, de vacsorának is megállja a helyét, a tapasztalat szerint pedig a kicsik is nagyon szeretik. Pikk-pakk összeállíthatjuk, majd irány a sütő, és bő fél óra múlva már tálalhatjuk is a gyerekek nagy örömére.
Leveles hot dog
Hozzávalók 4 darabhoz:
Elkészítés: Az előnyújtott leveles tésztát csavarjuk ki a papírból, majd vágjuk fel négy, lehetőleg egyforma részre. Az egyik tésztadarabra tegyünk rá egy szelet sajtot, majd egy virslit, végül pedig nyomjunk rá ízlés szerint mustárt. Ezután a tészta két végét hajtsuk rá a virslire, majd tekerjük fel. Mindenképpen hajtsuk be a tésztát, mert különben a mustár kifolyik sütés közben!
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá egymástól kicsit távolabb a virslis tekercseket. Ezután kenjük le felvert egész tojással, és szórjuk meg ízlés szerint mákkal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20–25 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra.
Tálaláskor a hot dog mellé ízlés szerint kínálhatunk még pluszba mustárt és ketchupot is.