Írd be, mit keresel:

Egyszerűen isteni: ananászos tepsis csirke

Nagyon szeretjük a tepsiben sült rakott egytálételeket. Egyrészt nagyon egyszerűen összeállítható szinte mindegyik, sokféle módon kombinálhatóak az összetevői, de legfőképpen isteni finom, ahogy összesülnek az ízek. Most egy csirkés-ananászos változatot hoztunk!

Cookta - 2024.02.09.
Egyszerűen isteni: ananászos tepsis csirke

Hawaii jelzővel szoktuk illetni a húsos-ananászos ételeket, legyen az pizza feltétje vagy sajtréteg alatt sült ananászos hússzelet, és tény, hogy az egzotikus édes gyümölcs nagyon jól illik a sós húshoz és sajthoz. Még olyanok is kedvelik, akik amúgy nem igazán lelkesednek a gyümölcsös húsételekért.

Az alábbi receptben csak annyi a csavar a klasszikusabb és egyszerűbb hawaii fogásokhoz képest, hogy a köret is vele sül: hagymás burgonyaágyra kerül a szeletelt csirkemell és az ananászkarikák, végül pedig a sajt, így a krumpli beszívja a finom szaftot, mire átsül, ráadásul még néhány citromszeletke és némi paradicsom is gazdagítja a fogást, a citrom héja és leve kellemesen ellensúlyozza az édes ananászt, a sült hagymával együtt pedig egyszerűen ellenállhatatlan minden falat.

Ananászos tepsis csirke

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 80 dkg krumpli
  • 2 közepes fej hagyma
  • 1 citrom
  • 2 paradicsom
  • 1 konzerv ananász
  • 15 dkg reszelt sajt
  • sültcsirke-fűszersó
  • kevés olaj
  • só, bors

Elkészítés: A burgonyát és a hagymát meghámozzuk, a krumplit felkarikázzuk, a hagymát először félbe, majd szálasra vágjuk. Egy nagyobb tepsi aljába egy kis olajat öntünk, elterítjük benne a szeletelt krumplit, majd megszórjuk a hagymával, kissé sózzuk, borsozzuk. A csirkemellfiléket lapjában szeletekre vágjuk, megszórjuk fűszersóval, majd egyenletesen a hagymás krumplira pakoljuk. A citromot vékony cikkekre, a paradicsomot vékony karikákra vágjuk, és elrendezzük a hús tetején. A konzerv ananászkarikákat a húsokra tesszük, 1-1,5 dl vízzel kicsit felhígított kompótlevet adunk hozzá (az ananász levéből), fóliával gondosan lezárjuk.

A tepsit 185 fokosra melegített sütőbe toljuk, és 45 percig sütjük, majd a fóliát levesszük, és egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal. Grillfokozatra állítjuk a sütőt, és még 10–15 percig sütjük, amíg szépen megpirul.

Azonnal tálaljuk, ízlés szerint salátát kínálhatunk mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.