Írd be, mit keresel:

Csokis turmix nagyon krémesen és egészségesen

A csokis dolgokról hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy csakis hizlalnak és bűnbe csábítanak, pedig lehet egészségesen is isteni csokis finomságokat készíteni. Mint például ez a reggelinek vagy komplett uzsonnának is beillő csokis turmix.

Cookta - 2024.02.17.
Csokis turmix nagyon krémesen és egészségesen

Hála a banánnak és az avokádónak, ennek a két semlegesebb ízű gyümölcsnek, olyan egészséges, gyümölcsalapú turmixokat készíthetünk, amelyek a szervezetet feltöltik energiával és vitaminokkal, lendületet adnak, ugyanakkor nem hizlalnak, könnyen emészthetőek. Ha kellően érett, édes banánt használunk, akkor semmiféle édesítőre nincs szükség, az avokádóhoz viszont szükségünk lesz például néhány szem puha datolyára, ami természetes gyümölcscukorral megédesíti az italunkat.

Ha vegán vagy laktózmentes italt szeretnénk, akkor akár egy kis vízzel hígíthatjuk, de még krémesebb, selymesebb lesz egy kis magtejjel – mandulatejjel, szójatejjel, rizstejjel – vagy kókusztejjel, de természetesen tehéntejjel is felhígíthatjuk, ha a laktózzal nincs gondunk. Hagyhatjuk viszont egész sűrűre, kanalazható isteni csokikrémnek, turmixtálnak, sőt még sűríthetjük is egy kis zabpehellyel vagy chiamaggal.

Csokis turmix

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 érett banán
  • 1/2 puha avokádó
  • 2-3 szem puha datolya
  • 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2-3 dl (mag)tej

Elkészítése: A banánt egy turmixgépbe tördeljük, hozzákanalazzuk az avokádó puha húsát, hozzáadjuk a kimagozott datolyát és a kakaóport, és krémesre összeturmixoljuk, majd annyi tejjel hígítjuk, hogy a számunkra ideális állagot megkapjuk. Poharakba töltjük, és azonnal kortyolhatjuk is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.