Az alaprecept, vagyis az eredeti brigadeiro, a brazil csokis-karamellás bonbon sűrített tej, kakaópor és egy kis vaj keveréke, ami így is iszonyatosan finom, de mint minden egyszerű és nagyszerű étel, az alapok megtartásával remekül variálható.
Apró kis puha és édes golyók karamellizált sűrített tejből, pár perc az elkészítése, igaz, utána egy kis hűtést igényel, hogy kellően megdermedjen és formázható legyen a massza, de nagyon jól variálható, fűszerezhető és elképesztően finom kis desszertfalatkákat készíthetünk szinte semmiből.
Az alábbi videóban az alaprecept mellett a brazil brigadeiro 3 változata készül – kókuszos, epres és oreós változatban. A lényeg mindegyikben a sűrített tej, de az ízesítők és a golyók hempergetésére használt finomságok egészen más karaktert adnak ennek a falatnyi és pofonegyszerű finomságnak.
Az alaprecept itt található, a változatokhoz pedig a következő kiegészítők kellenek:
Kókuszos: vaj helyett kókuszzsír, kókuszreszelék a forgatáshoz
Epres: 1 maréknyi eper, pici víz, 5 dkg fehér csokoládé, színes dekorcukor a forgatáshoz
Oreo kekszes: 10 Oreo keksz, a tölteléke a sűrített tejhez adva, a nagyon csokis keksz összezúzva pedig a beforgatáshoz