Írd be, mit keresel:

Egészséges útravaló csemegék szaladós napokra

A szaladós, pörgős napok egyik legnagyobb kihívása, hogy egészséges és finom ételhez jussunk. Sajnos a legtöbb iskolai és munkahelyi büfé, menza elég ötlettelen kínálattal rendelkezik, így jobb, ha viszünk magunkkal egy kis útravalót. Összegyűjtöttünk néhány egyszerűen kivitelezhető, könnyen szállítható egészséges ötletet.

Cookta - 2024.02.20.
Egészséges útravaló csemegék szaladós napokra

Egy kifli és egy kefir minden kisboltban beszerezhető, és olykor jó megoldás is, de akinek fontos a tudatosabb táplálkozás, az egészséges életmód, annak tartogatunk pár tippet.

Nyers zöldségek

Pár perc megtisztítani és hasábokra vágni egy sárgarépát vagy egy karalábét, néhány szál szárzellert, egy fél kígyóuborkát, épp ami van otthon, bármilyen olyan zöldség szóba jöhet, amit kedvelünk és nyersen is fogyasztható. Mehetnek egy dobozba vagy zacskóba, bármikor megdézsmálható, akár menet közben. Jóllakni tőle nem fogunk, de tökéletes bármilyen szendvics mellé vagy egészséges tízórainak.

Nyers gyümölcsök

Érdemes többféle gyümölcsöt előkészíteni, cikkekre vagy kockákra vágni, minden jó, ami nem túl édes vagy nem túl puha. Lehet ez alma, körte, narancs, mandarin, ananász, nyáron akár dinnye, sárgadinnye. És persze ideális a banán is, ez ráadásul laktat és eltelít a következő étkezésig.

Müzliszelet házilag

Ha szeretnénk elkerülni a sunyin rejtőzködő cukrokat, akkor kerüljük a bolti müzliszeleteket, és inkább otthon készítsük el, cukormentesen, vagy legalábbis természetes édesítőkkel. Tökéletesen szállítható, jól variálható és nagyon egyszerűen elkészíthető, például ezzel a recepttel >>

Forrás: Zita

Energiagolyó

Olajos magokat vagy aszalt gyümölcsöket is vihetünk magunkkal, de akár készíthetünk ezekből egészséges és finom energiagolyókat. Csupán néhány aszalvány és egy kis mandula, mogyoró vagy más csonthéjas kell hozzá, egy késes robotgép, és már görgethetjük is az energiabomba gombóckákat, amiket egy kis dobozba téve könnyedén vihetünk magunkkal.

Üveges zabkása vagy müzli

Kedvenc reggeli zabkásánkat dupla adagban készítve, a felét befőttesüvegbe kanalazva, egy kis gyümölccsel vagy aszalvánnyal, magokkal megszórva már vihetjük is magunkkal, bármikor előkapható és elkanalazható! Ugyanígy egy adag müzlit is készíthetünk, csak jót tesz neki az állás, felpuhulnak a magok.

Szendvics helyett

A puffasztott rizsből vagy más gabonából készült különféle kenyérpótló szeletek pillekönnyűek, nem romlanak, egészségesek és laktatnak, főleg, ha egy dobozkában csomagolunk hozzá egy kis sajtot, főtt tojást, pár szem koktélparadicsomot, vagy a fent említett zöldséghasábokból egy adagot.

Salátaebéd üvegbe zárva

Ha komplett ebédet vinnénk magunkkal, akkor a legjobb megoldások egyike egy befőttesüvegbe összekészített saláta. A lényege annyi, hogy alulra kerüljön az öntet, majd erre a zöldségek és más belevalók, így az öntet nem áztatja el idő előtt a salinkat. Fogyasztáskor pedig csak össze kell rázni az egészséges és tartalmas ebédet. És hogy mi kerüljön az üveges salátába? Ötleteket itt találtok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.