Írd be, mit keresel:

Könnyű csokimousse vegán változatban

A csokis desszerteknek nem nagyon lehet ellenállni, főleg akkor, ha olyan selymes és krémes, mint egy csokimousse. Az egyetlen gond vele, hogy igazi kalóriabomba – kivéve ezzel a recepttel!

Cookta - 2024.02.22.
Könnyű csokimousse vegán változatban

A csokimousse a franciák egyik kedvenc desszertje, ők pedig semmiből nem sajnálják a tejszínt, a vajat és a tojást – hát, ebből a desszertből sem… De a jó hír, hogy ezek elhagyásával is készíthetünk mentes csokihabot, nagyon krémeset, vegán változatban, ami jóval könnyebb és egészségesebb a szervezetünknek, hozzáadott cukrot vagy édesítőt sem kell tartalmaznia, csak annyit, amennyi az étcsokoládéban van.

A vegán csokimousse alapja érett és puha avokádó és banán, valamint olvasztott csokoládé, amit még krémesebbé tehetünk egy kis magtejjel vagy kókusztejjel. Nagyon gyorsan elkészül, de érdemes lehűteni, hogy az állaga tökéletes legyen.

A csokimousse-t fűszerezhetjük fahéjjal, gyömbérrel, mézeskalács-fűszerkeverékkel, de akár egy kis csilivel is, megszórhatjuk valamilyen aprított maggal – dióval, mandulával, mogyoróval vagy akár kókuszreszelékkel, kókuszcsipsszel –, de kínálhatunk mellé gyümölcsöket is.

Csokimousse vegán változatban

Hozzávalók:

  • 1 érett banán
  • 1 érett avokádó
  • 10 dkg 70%-os étcsokoládé
  • 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1,5 dl magtej vagy kókusztej
  • 1 kávéskanál vanília-kivonat
  • csipet só

Elkészítés: A csokoládét összetördeljük, és gőz fölött egy tálkában a tejjel megolvasztjuk.

A banánt és az avokádót meghámozzuk, felkockázzuk, turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk az összes alapanyagot az olvasztott csokival együtt, és simára, nagyon krémesre mixeljük.

Poharakba öntjük – ebből a mennyiségből 6 adag lesz –, ekkor még elég folyékony, és ha kihűlt, a hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy kissé megdermedjen.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.