Írd be, mit keresel:

Finom nasi szinte semmiből: ez a hagymaropogós

Szeretünk néha csak úgy csipegetni, nassolgatni, és mivel előszeretettel próbálok ki új recepteket, most ez a hagymaropogós került sorra. Pofonegyszerű, és szinte semmi sem kell hozzá, így nagyon kíváncsi voltam az eredményre.

Cookta - 2024.02.28.
Finom nasi szinte semmiből: ez a hagymaropogós

Ezt a receptet kicsit aggódva készítettem el, és fogalmam nem volt, hogy 2 vöröshagymából, kukoricalisztből, némi fűszerezéssel vajon mi sül majd ki. Így aztán izgatottan vártam, hogy kisüljön, majd kihűljön, és megkóstolhassam. A végeredmény pedig nagyon, de nagyon finom volt.

Forrás: Kard Éva

A sütés közben édeskésre karamellizálódott fűszeres hagymát egy ropogós réteg vonta be, melyhez nagyon jól illett a natúr joghurt, mellyel tálaltam. A hagymaropogós kellemesen fűszeres a kurkumának és a csilinek köszönhetően, de ízesíthető másképp is, legközelebb én is játszom még vele, mert nem utoljára készítettem.

Hagymaropogós

Hozzávalók:

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 mokkáskanál kurkuma
  • 1/2 mokkáskanál őrölt csili
  • 1 teáskanál só
  • 2 dl hideg víz
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel közepes kockákra, majd tegyük langyos, sós vízbe kb. fél órára.

A kukoricalisztet keverjük össze a sóval, a szódabikarbónával, a kurkumával és az őrölt csilivel, majd apránként keverjük hozzá a hideg vizet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. A vöröshagymát alaposan csepegtessük le, majd keverjük hozzá a masszához.

Egy serpenyőben hevítsünk bőséges mennyiségű olajat, majd evőkanálnyi halmokat tegyünk bele a hagymás masszából. Mérsékeljük a hőfokot, közepes lángon süssük mindkét oldalát szép pirosra, ropogósra úgy, hogy a hagyma is átsüljön.

Amikor a hagymaropogós szép pirosra sült, szedjük ki egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Tálaláskor ízlés szerint natúr joghurttal, esetleg tejföllel kínáljuk. Én joghurttal tálaltam, és nagyon finom volt, így együtt.

Forrás: Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.