Írd be, mit keresel:

Csirkefasírt citromosan – könnyű, gyors és isteni

Mindig jól jönnek az egyszerű és gyors receptötletek, amit kicsik és nagyok is szívesen megesznek. A csirkemell ehhez remek alapanyag, amit rengeteg módon készíthetünk. Ritkán szoktuk ledarálva húsgombóchoz felhasználni – de csak mostanáig! Ez a friss, tavaszias hangulatú recept mindenkit meg fog győzni.

Cookta - 2024.03.09.
Csirkefasírt citromosan – könnyű, gyors és isteni

A csirkemell sovány fehérjeforrás, diétába is könnyedén beilleszthető, de nem árt változatosan elkészíteni, különféle ízesítőkkel variálni. A citromhéjjal és citromlével, kis mustárral megbolondított csirkefasírt például egészen új dimenziókat nyit meg: igazán friss, könnyed fogás, amibe a csirkemellen kívül csupán egy kis tojás és zsemlemorzsa kerül, de akár ez utóbbi zabpehelyre is cserélhető. Mivel a csirkemell gyorsan megsül, ezért elég hozzá egy kevés olaj, így kimondottan alakbarát húsgombóccal van dolgunk.

Készíthetünk mellé egy joghurtos mártogatóst, így partifalatnak vagy vendégvárónak is tökéletes, egy színes salátával vagy párolt zöldségekkel is tálalhatjuk, de nagyon jól illik hozzá a krumplipüré vagy a zöldséges rizs, bulgur, köles is köretnek.

Citromos csirkefasírt joghurtos mártogatóssal

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 1 citrom
  • 1 tojássárga
  • 1 teáskanál mustár
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • só, bors
  • kevés olaj a sütéshez

A mártogatóshoz:

  • 1 pohár natúr joghurt
  • néhány mentalevél

Elkészítés: A csirkemellet felkockázzuk, késes robotgépbe tesszük, pépesítjük. Hozzáreszeljük a citrom héját, belefacsarjuk fél citrom levét, hozzáadjuk a mustárt, a tojássárgát és a zsemlemorzsát, majd alaposan összedolgozzuk.

Kisebb gombócokat formálunk a masszából, és serpenyőben, kevés olajon, időnként megforgatva megsütjük.

Közben a mártogatóshoz a joghurtot egy kis tálba öntjük, hozzáadunk egy kevés citromhéjat és finomra vágott mentát, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük.

A csirkemellgolyókat a mártogatóssal tálaljuk, de készíthetünk mellé krumplipürét, salátát, párolt zöldséget is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.