Írd be, mit keresel:

A legfinomabb csokis keksz – villámgyorsan, egyszerűen

Egy jó kis vajas omlós keksz mindig kincs, legyen az uzsonna, vendégség, de akár a délutáni kávé mellé is kétfalatnyi boldogság. Ez egy nagyon puha, omlós cookie, egyenesen Amerikából, kis csokicsipszekkel gazdagítva...

Cookta - 2017.03.15.
A legfinomabb csokis keksz – villámgyorsan, egyszerűen

Egy igazán jó keksz is lehet pofonegyszerű és villámgyors. Ennek az amerikai recept szerint készülő csokis cookie-nak a titka a pontos anyaghányad – vagyis a hozzávalók összetétele –, illetve hogy nem szabad túlsütni. Nagyon puha és omlós a vajnak köszönhetően, illatos a barna cukortól és egy kanálnyi méztől, és ízlés szerint gazdagítható csokidarabkákkal – vagy akár darabolt dióval, mandulával, mogyoróval…

A keksz összeállítása 5 perc, a sütési ideje pedig 10 perc, ráadásul az alábbi videóban egy szuper módszer is látható a formázásra, adagolásra: egész egyszerűen fagyigombócoló kanállal villámgyorsan abszolválható a feladat, a kekszek egy kicsit elterülnek majd úgyis sülés közben!

Objektum doboz

Amerikai csokis keksz (chocolate chip cookies)

Hozzávalók kb. 15 darabhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 9 dkg barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 12,5 dkg olvasztott vaj
  • 2 kávéskanál méz
  • csokicsipsz ízlés szerint

Elkészítés: A lisztet egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a sütőport, összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a villával elhabart tojást és mézet, nagyjából összekeverjük, majd hozzáadjuk a csokidarabkákat is, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.

Egy fagyiskanállal félgömböket kupacolunk a masszából sütőpapírral fedett tepsire, és 220 fokos sütőbe toljuk 10 percre.

A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, de már langyosan is nagyon finom. A teljesen kihűlt kekszeket tárolhatjuk fémdobozban, sokáig eláll – már ha nem fogy el azonnal!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.