Írd be, mit keresel:

Főzzük magunkat fiatalra és egészségesre fűszerekkel!

Az idő múlását nem tudjuk megállítani vagy visszapörgetni, de szerencsére a fiatalodásban sok minden a segítségünkre lehet. Sajnos a legtöbb erre alkalmas anyag mesterséges, drága, vagy nem tudjuk, hogy erre is alkalmas. Pedig már az is rengeteget számít, ha megfelelően étkezünk, és tudjuk, hogy mit mire használunk. Íme 10 fűszernövény, amelyek szuper hatással vannak a szervezetre – és megfiatalítanak.

Cookta - 2017.03.18.
Főzzük magunkat fiatalra és egészségesre fűszerekkel!

1. Bazsalikom

Mindannyian ismerjük ezt a fűszernövényt, ami amellett, hogy ízletes, jó hatással van az emésztésre, tele van flavonoidokkal, amik segítenek megőrizni a sejtek szerkezetét. Ráadásul magas a K-vitamin-tartalma, ami erősíti a csontokat. Fogyasztható fűszerként, de salátákban is. Bazsalikomos receptek >>

2. Fahéj

Nem elég, hogy csökkenti a vércukorszintet, gyulladáscsökkentő, megöli a baktériumokat és a gombákat, még a koleszterinre is jó. Elsősorban édes ételekhez ajánlott, de kávéhoz adva is kiváló! Fahéjas receptek >>

3. Koriander

Hasonlóan a fahéjhoz, a koriander is jó hatással van a vércukorszintre és a koleszterinre, annyi különbséggel, hogy a szorongásra és a zsírok emésztésére is alkalmas. Húsételekhez őrölve mennyei a magja, friss levele salátákban és ázsiai ételekben zseniális. Korianderes receptek >>

További 7 szuperegészséges és fiatalító fűszerről itt olvashattok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.