A csicseriborsó az egyik kedvenc hüvelyesünk, gyakran készül belőle mindenféle tartalmas és egészséges fogás, mégpedig a konzerv változatból. Eddig a levét sajnos kiöntöttük, pedig remekül felhasználható – csokihabhoz!
Fogalmunk sincs, kinek juthatott eszébe először habverővel felverni a csicseri főzőlevét, de egy kis cukorral majdnem olyan kemény hab verhető belőle, mint tojásfehérjéből, ez pedig egy kis olvasztott csokoládéval elkeverve hibátlan csokimousse-t eredményez. Remek hír ez, nemcsak a vegánoknak és egészségtudatos étrendet követőknek, de mindenkinek, hiszen így sokkal tartósabb ez a desszert, mint a tojásos-vajas eredeti változat, ami a nyers tojás miatt maximum egy napig fogyasztható.
Kalóriában is jóval szegényebb persze, még akkor is, ha egy kis cukor kerül bele, így lelkiismeret-furdalás nélkül kanalazható a selymes, könnyű csokikrém vegán változata.
Aki nem hinne a receptnek, az alatta lévő videóban láthatja, hogy nem csalás, nem ámítás a csicseri-csoda!
Vegán csokimousse csicseriborsó levével
Hozzávalók:
Elkészítés: A csokoládét felaprítjuk, és gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A konzerv csicseriborsó levét egy keverőtálba szűrjük, és habverővel elkezdjük verni. Amikor habosodik, apránként hozzáadjuk a cukrot, és habbá verjük.
A langyos csokihoz adunk egy kis vanília-kivonatot és egy csipet sót, majd apránként és óvatosan összeforgatjuk a csicseris habbal. Poharakba vagy tálkákba osztjuk, és legalább 4 órát pihentetjük a hűtőben, hogy kellően megdermedjen és összeálljon.