Írd be, mit keresel:

Hétvégi maradékmentés egy hétfői fogásban újragondolva

A hétvégi maradék nem mindig túl ínycsiklandó másodjára feltálalva, de könnyedén felturbózható némi átalakítással, egészen más formában, csak néhány zsömle legyen otthon.

Cookta - 2017.03.27.
Hétvégi maradékmentés egy hétfői fogásban újragondolva

Ha pörkölt, paprikás, grillcsirke vagy bármilyen raguféle volt a vasárnapi ebéd, nem biztos, hogy elég egy komplett újabb étkezéshez, ugyanabban a formában pedig már lehet, hogy nem is kívánjuk. Egy kis átalakítással, némi kiegészítővel, zsemlébe töltve és sajttal összesütve viszont egészen új étel készülhet belőle.

A zsemle gömbölyded formája szinte csalogat, hogy a belsejét kiemelve megpakoljuk mindenféle finomsággal – majd sajttal megszórva, kicsit átsütve, némi salátával tálalva mutatós és roppant egyszerű megoldás legyen ebédre, vacsorára.

Ha szaftosabb a vasárnapi maradék, mint amilyen a pörkölt, a csirke– vagy gombapaprikás, a resztelt máj, akkor egyszerűen csak a megskalpolt és kivájt belsejű zsemlébe töltjük, majd sajttal megszórva betoljuk a sütőbe 10 percre. Ha sült hús vagy töltött, esetleg grillcsirke maradékaival van dolgunk, akkor a csontokról lefejtve, felaprítva egy kis dinsztelt hagymával összeforgatva, némi tejföllel elkeverve pakolhatjuk meg a zsemlék belsejét. A tetejére kötelező a sajt, köretként pedig egy friss saláta – 15 perces maradékmentő fogás, amivel mindenki elégedett lesz.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.