Mikor még csak tanultam főzni (éppen a nagyfiammal voltam terhes), délelőttönként mindig szakácskönyvet vagy a netet bújtam. Mindennap valami újdonságot főztem, jó darabig arra voltam büszke, hogy kétszer nem kerül ugyanaz az asztalra.
Akkor találtam ezt a citromfüves-tejfölös csirkés receptet, és nagyon megszerettem. Sokáig csak pácnak használtam grillezett húsokhoz, de egy ideje tepsiben sütöm meg, így a tejföl isteni finom krémmé sűrűsödik a hús tetején.
Én legszívesebben csak salátával szoktam enni, de legutóbb egy különlegesebb köretet dobtam össze hozzá.
Citromfüves-tejfölös csirkemell rukkolapestós krumplival
Hozzávalók:
Elkészítés: A rukkolapestóhoz a diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. A rukkolával, az 1 dl olívaolajjal, a sajttal, sóval, borssal a botmixer poharába tesszük, simára turmixoljuk.
A krumplit meghámozzuk, mérettől függően negyedekbe, nyolcadokba vágjuk. Lobogó, sós vízben puhára főzzük.
A tejfölt összekeverjük a citromfűvel, az apróra vágott petrezselyemmel, 2 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. A csirkemellekből 1,5 centis szeleteket vágunk, beleforgatjuk a fűszeres tejfölbe, pár órát állni hagyjuk (akár egy éjszakát is). Egy jénaiban elrendezzük, 200 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, mikor a folyadék elpárolog, a tejföl pedig itt-ott megbarnul.
Tálaláskor a rukkolapestót összeforgatjuk a krumplival. Néhány szelet csirkemellet tányérra teszünk, a pestós burgonyával tálaljuk.