Írd be, mit keresel:

Serpenyős csirkenyárs – diétázók örömére

A csirkemell az egyik legsoványabb hús, és ha jól választjuk meg a köretét és elkészítési módját, kimondottan diétás étrendbe is beilleszthetjük úgy, hogy közben isteni finomat eszünk.

Cookta - 2017.04.09.
Serpenyős csirkenyárs – diétázók örömére

A sovány csirkehúst midenképpen érdemes bepácolni, ettől egyrészt ízletesebb, másrészt porhanyósabb is lesz. Ehhez szinte bármilyen fűszer alkalmas a csirke esetében, a kész fűszersótól a zöldfűszereken át minden illik hozzá. Mi most friss gyömbérrel, fokhagymával és kakukkfűvel pácoltuk, mellé cukkinit választottunk, ami a zöldségfélék közül az egyik legkalóriaszegényebb. 

A cukkinit simán felszeletelve is grillezhetnénk a csirkemellel, de ha van egy kis türelem, akkor érdemes mutatósabban, nyársra húzva megsütni. A vékonyra és hosszanti irányban felszeletelt cukkini feltekerve nagyon látványos, ráadásul a vékonysága okán nagyon gyorsan megsül. 

A grillezett csirke-cukkini nyárs kiegészíthető egy kis párolt rizzsel vagy salátával, de akár egy joghurtos szósz is jó kísérője lehet, mint az alábbi receptben…

Serpenyős csirkenyárs cukkinivel és fűszeres joghurttal

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 3 zsenge cukkini
  • 2 dl joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • diónyi friss gyömbér
  • 1/2 citrom
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • só, bors
  • kevés olívaolaj

Elkészítés: A csirkemellet kockára vágjuk, egy tálba tesszük. A fokhagymát és a gyömbért megpucoljuk, a csirkemellhez reszeljük, hozzáadjuk a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, 2 evőkanál olívaolajat adunk hozzá, összeforgatjuk, majd letakarva a hűtőbe tesszük egy órára, de akár egy egész éjszakára is.

A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, és zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, meglocsoljuk citromlével, és szűrőbe téve 30 percet hagyjuk, hogy a leve kissé kicsöpögjön, a húsa pedig felpuhuljon.

A cukkiniket kiterítjük, konyhai papírtörlővel felitatjuk, majd a szeleteket egyenként feltekerjük. A cukkinit és a csirkedarabokat váltogatva fanyársra vagy hurkapálcára húzzuk, és kiolajozott grillserpenyőben, időnként megforgatva, 10-12 perc alatt megsütjük.

Közben a joghurtot egy kevés sóval és citromlével, valamint az őrölt római köménnyel elkeverjük, és a grillcsirkenyársak mellé kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.