Írd be, mit keresel:

Tojásban sült csokis süti – a húsvéti meglepetésdesszert

Akinek nincs kedve hatalmas tepsi sütiket sütni, de valami különlegesebb és mókás édességgel készülne a húsvétra, annak szuper megoldás lehet a tojásban sült csokis süti. Finom, vicces, szokatlan, ezzel a finomsággal biztos a vendégek elragadtatása!

Cookta - 2017.04.15.
Tojásban sült csokis süti – a húsvéti meglepetésdesszert

A húsvét elengedhetetlen kelléke a tojás, úgy is, mint a születés, a tavasz, a megújulás szimbóluma. A klasszikus hímes tojás helyett-mellett kreatívkodhatunk másképp is a tojással, úgy, hogy akár az asztal dísze is lehessen, ugyanakkor valami finomságot is rejtsen… Szokatlan, de nagyon mutatós például a tojáshéjban sütött süti, amihez egy egyszerű, vajjal gazdagított tésztát kell csak kikeverni. Ahhoz, hogy igazán mutatós legyen, érdemes a tésztához kakaót is keverni, így lesz kontrasztos a héj és a süti. Arról nem is beszélve, hogy kit ne nyűgözne le egy illatos, puha, nagyon csokis kis édes meglepetés…

A tésztába nem kell sem élesztő, sem sütőpor, ezektől kidagadna a tojáshéjból a süti, vagy esetleg megrepesztené, épp elég a jó habosra kikevert tojás – ettől is fog növekedni a tészta térfogata sülés közben, vagyis nem szabad teljesen teletölteni a nyers masszával a tojásokat. Ha esetleg még így is kidagadna, semmi vész, tálalás előtt egy szalvétával könnyedén letörölhetjük.

A tésztát gazdagíthatjuk durvára vágott mogyoróval vagy csokidarabkákkal, de arra ügyeljünk, hogy viszonylag apró darabok legyenek, hogy könnyedén bele tudjuk nyomni a tésztamasszát a tojáshéjakba!

Tojásban sült csokis süti

Hozzávalók 6 darabhoz:

  • 6 tojáshéj
  • 12,5 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 6 evőkanál tej
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • csipet só

Elkészítés: A tojásokat alaposan megmossuk, a tetejükön hegyes késsel lyukat fúrunk, amit borsónyinál kicsit nagyobbra tágítunk. A belsejüket egy tányérba kifolyatjuk, ha kell, akkor egy szívószállal vagy hurkapálcával kicsit rásegítünk. A héjakat kiöblítjük, és fejreállítva hagyjuk kicsöpögni belőlük a vizet.

A lágy vajat a cukorral és a vaníliás cukorral jó habosra kikeverjük. Majd a tojások felét és a tejet is hozzáadjuk, ezzel is krémesre keverjük, majd beleszitáljuk a kakaó, a liszt és a csipet só keverékét, simára keverjük. 

A tésztát habzsákba töltjük – ennek hiányában egy zacskóba, aminek kivágjuk a sarkát –, és a tojások belsejébe töltjük úgy, hogy ne legyen teljesen tele, mert a tészta kicsit dagadni fog sülés közben. 

Muffinformába ültetjük a tojásokat a lukas felükkel felfelé, 180 fokos sütőbe toljuk, és 30-35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint feldíszítve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.