Írd be, mit keresel:

Pillekönnyű és pofonegyszerű gofri – egy kis trükkel

A gofri elképesztően finom tud lenni, de csakis akkor, ha a tésztája könnyű, kívül kellemesen roppan, amikor beleharapunk, de belül puha és illatos tésztát rejt. Ez a recept épp ilyen!

Cookta - 2017.04.22.
Pillekönnyű és pofonegyszerű gofri – egy kis trükkel

Rengeteg gofrireceptet próbáltunk már, de mind közül ez a legkönnyebb. Nem csoda, mert arányaiban viszonylag kevés lisztet, viszont sok tojást – és tojáshabot – tartalmaz, ettől olyan légiesen könnyű a tésztája, na meg persze egy kis sütőpor is segít. Illetve az egyik legfontosabb „alapanyag”, az idő! A bekevert tésztát ugyanis pihentetni kell legalább 2 órát, és csak sütés előtt hozzákeverni a felvert tojáshabot. Ez a titok, és nem érdemes spórolni az idővel, tényleg megéri ez a pillekönnyű gofri a türelmet.

Ha reggelire szeretnénk elkészíteni, akkor érdemes a tésztát este bekeverni, reggel már csak a tojáshabos manőver és a sütés van hátra, így egy gyors és isteni fogással indíthatjuk a napot. Sós változatban is készíthető a vaníliás cukor elhagyásával, úgy is nagyon finom!

Pillekönnyű gofri

Hozzávalók:

  • 16 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 kávéskanál napraforgóolaj
  • csipet só

Elkészítés: A lisztet, a sót és a sütőport egy keverőtálba tesszük, összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a lisztes keverékhez adjuk az olajjal és a vaníliás cukorral együtt, és habverővel keverni kezdjük, majd a tejet is apránként, folyamatos keverés mellett a tésztaalaphoz öntjük. Addig keverjük, míg csomómentes, sima tésztát kapunk. Ezután 2 órát pihentetjük!

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és először 2-3 evőkanálnyi habbal fellazítjuk a tésztát, majd 2-3 részletben óvatosan a tojáshabot a tésztába forgatjuk.

A gofrisütőt felforrósítjuk, 1-1 merőkanálnyit teszünk a sütőbe, összecsukjuk, és 3-4 perc alatt adagonként kisütjük.

Ízlés szerint gyümölccsel, mézzel, juharsziruppal, dzsemmel vagy édes joghurttal, tejföllel kínálhatjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.