Írd be, mit keresel:

Szaftos csirkemáj diétásan, spenótos salátaágyon

A csirkemáj az egyik legolcsóbb és legfinomabb belsőség, szuper fehérjeforrás rengeteg fontos tápanyaggal, ráadásul tele van olyan vitaminokkal, amelyekhez nehezebben jut hozzá a szervezetünk. Kalóriaszegény, gyorsan elkészül, és ha nem sütjük túl, akkor nagyon finom puha. Salátával próbáltátok már?

Cookta - 2017.04.24.
Szaftos csirkemáj diétásan, spenótos salátaágyon

A belsőségeket sokan nem kedvelik, de a máj talán kivétel, és érdemes is rendszeresen fogyasztani. Sok A- és B12-vitamint tartalmaz, valamint jelentős mennyiségű vasat, emiatt vérszegények és hölgyek kiemelt figyelmébe ajánljuk. 100 g mindössze 118 kcal-át tartalmaz, és ha csak egy kevéske olajjal készítjük, salátával tálaljuk, akkor diétás étrendbe is nagyon jól beilleszthető.

Itt most egy spenótos salátával kerül tányérra, egy kis újhagymával és almával. Végtelenül egyszerű és gyors, de egy kis csavar van benne. A máj igazán omlós és puha lesz, ha egy kis mustáros-balzsamecetes páccal pár percig állni hagyjuk. A pácba most egy kis mustár és majoránna is került, és a páccal együtt sült puhára és pirosra pár perc alatt. Só és bors csak tálaláskor kerül rá, így belül jó szaftos marad. Nagyon finom, érdemes kipróbálni akár más salátával vagy akár párolt zöldségekkel tálalva.

Csirkemáj spenótos salátaágyon

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors
  • 1 csomag bébispenót
  • 2 szál újhagyma
  • 1 zöldalma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál méz
  • kevés citromlé

Elkészítés: A májat megmossuk, félbevágjuk, ha esetleg találunk epemaradékot, akkor azt gondosan kivágjuk. Egy tálban elkeverjük a mustárt, a balzsamecetet, az olajat, a majoránnát, és beleforgatjuk a csirkemájat, félretesszük pár percre, amíg a saláta alapanyagait előkészítjük.

A spenótot megmossuk, leszárítjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, ízlés szerint kis kockákra vagy hasábokra vágjuk, egy kis citromlével és 1 teáskanál mézzel összeforgatjuk.

Egy serpenyőt felforrósítunk, beleöntjük a csirkemájat a páccal együtt, és csipesszel vagy két villával, nem beleszúrva, időnként megforgatva, 6-8 perc alatt szép pirosra sütjük.

A spenótot tényérokra elosztjuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk. Ráhalmozzuk a csirkemájat, most sózzuk, és borsot őrölünk rá, majd az újhagymával és az almával megszórva tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.