Írd be, mit keresel:

Omlós és szaftos bundás pulykamell – egy kis furfanggal

A rántott hús sokaknál elmaradhatatlan az ünnepi asztalról, ám érdemes néha feldobni egy kicsit. A sovány szárnyashús például nagyon jól fűszerezhető, és egy kis krémsajttal töltve igazán puhává, porhanyóssá sül.

Cookta - 2017.05.01.
Omlós és szaftos bundás pulykamell – egy kis furfanggal

Különlegesen finom és omlós, ugyanakkor nem sokkal bonyolultabb a „sima” rántott pulykamellnél a zöldfűszeres krémsajttal töltött göngyölt változat, és bőven megéri azt a kis pluszt, mert sokkal puhább és aromásabb lesz így a hús. A krémsajt szinte eltűnik, és beleolvad a húsba, finom szaftossá teszi, de aki szeretné, hogy a zöldfűszeren kívül más töltelék is maradjon benne, megszórhatja egy kis reszelt sajttal is.

A hústekercseket nem árt a két végükön hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzni, illetve duplán bepanírozni, hogy sülés közben semmiképp ne tudjon kifolyni a finom krémsajt! Érdemes nem túl forró, inkább közepesen meleg olajban sütni, hogy a hús és a vastag bunda is kellően át tudjon sülni.

A legmutatósabb, ha felszeletelve tálaljuk, és egy hosszú pengéjű késsel alányúlva helyezzük tányérra. Köretként itt krumplipüré és zsenge bébispenót került mellé egy kis vinaigrette öntettel, de ízlés szerint sült krumpli, párolt rizs, sült zöldség és bármilyen saláta vagy savanyúság is jól illik hozzá.

Göngyölt pulykamell fűszeres krémsajttal töltve

Hozzávalók:

  • 4 nagy szelet pulykamell
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

A bundázáshoz és a sütéshez:

  • liszt
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés: A pulykamellszeleteket fóliával borított deszkára fektetjük, fóliával leterítjük, és vékonyra klopfoljuk, így nem repkednek a húsdarabkák, a klopfoló és a deszka is könnyebben tisztítható.

Objektum doboz

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, félretesszük.

A petrezselymet és a kaprot finomra vágjuk, a fokhagymákat összezúzzuk, a krémsajthoz adjuk, sóval, borssal ízesítjük, alaposan összekeverjük. A hússzeleteket egyenletesen megkenjük a fűszeres krémsajttal, szorosan feltekerjük, a végeit fogpiszkálóval megtűzzük.

A hústekercseket duplán bepanírozzuk (liszt, felvert és enyhén sózott tojás, liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd bő olajat melegítünk, és a göngyölt húsokat közepesen forró olajban, időnként megforgatva szép aranybarnára sütjük. A megforgatásnál ne szúrjunk bele villát, inkább két villa vagy egy csipesz segítségével fordítsuk meg, és a végén is így emeljük ki az olajból, alaposan lecsöpögtetve. A fogvájókat csak most távolítjuk el.

Tetszőleges körettel, krumplipürével, párolt zöldséggel vagy salátával tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.