Írd be, mit keresel:

Ropogós csirkeszárny, a kiadós és abbahagyhatatlan

Sokan nem szeretik a csirkeszárnyat, egyrészt azért, mert sok a csontja és kevés a húsa, másrészt azért, mert ezt az ételt csak kézzel lehet enni... Csakhogy ez a csirke egyik legfinomabb része: eszméletlenül ropogósra süthető, hiszen a csont melletti hús mindig a legfinomabb, nem mellesleg elég pénztárcabarát is...

Cookta - 2023.05.02.
Ropogós csirkeszárny, a kiadós és abbahagyhatatlan

Mi nagyon szeretjük, de csakis jó ropogósra sütve, illetve előzőleg kicsit bepácolva. Tényleg kiadós, gyorsan elkészül, hiszen kis darabkák sülnek, mártogatósnak csak úgy magában is nagyon finom, de ha főételnek készítjük, akkor süthetünk mellette a sütőben steakburgonyát, vagy diétásabb vacsorához egy nagy adag saláta is ideális kísérője lehet.

A csirkeszárnyakat a hajlatoknál, forgóknál érdemes elvágni, illetve a szárny végét is jobb levágni – az mehet a levesbe, illetve egy jó kis alaplébe, például ezzel a módszerrel >> Egy pici olajjal és fűszerekkel összeforgatva különféle ízvilágot adhatunk a pipiszárnyaknak, a legendás Buffalo vagy Kentucky mázas csirkeszárnytól egy magyarosabb változaton át a mediterrán ízvilágig rengeteg a lehetőség, a csirke nagyon jól fűszerezhető. A bepácolt csirkeszárnyak sütőben és grillen is megsüthetőek!

Ropogós csirkeszárnyak fűszeres mártogatóssal

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 6 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • 1 kávéskanál őrölt fehér bors
  • 1/2 citrom

Valamint:

  • 2 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor snidling

Elkészítés: A csirkeszárnyak hegyes végeit levágjuk, majd a forgónál a szárnyakat kettévágjuk. Egy nagy tálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citrom kifacsart levét, megszórjuk őrölt római köménnyel és fehér borssal, sózzuk, majd kézzel alaposan összeforgatjuk. Fél órát pihentetjük, de akár egy egész éjszakát is állhat.

Tepsibe tesszük, eligazgatjuk, hogy ne fedjék egymást, lefóliázzuk, és 180 fokos sütőbe toljuk 20 percre. Ezután levesszük a fóliát, visszatesszük a sütőbe, és kb. 15 percig sütjük, majd grill fokozatra állítva még 5-10 perc alatt szép ropogósra sütjük.

Közben a tejfölös szószhoz a fokhagymát megpucoljuk és összezúzzuk, a snidlinget finomra vágjuk és a tejfölhöz adjuk, kicsit sózzuk, összekeverjük.

A ropogósra sült csirkeszárnyakat a mártogatóssal tálaljuk, kínálhatunk mellé friss kenyeret, salátát vagy steakburgonyát.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.