Imádom a tartalmas reggeliket, ha lehetőség van rá, igyekszem egy kiadós, különleges reggelit készíteni, hogy jókevűen induljon a nap.
Nemrég az átlagosnál nagyobb pitákat sikerült sütnöm. Nem nagyon akartam gíroszhoz felhasználni, mert ha egy ekkorát telepakolok, biztos, hogy túleszem magam. 🙂
Így inkább félretettem, hogy minipizzákat készítsek a fiúknak. Aztán eszembe jutott, hogy reggelire még megengedhetek magamnak egy kis szénhidrátdús ételt, telepakolom inkább zöldséggel meg egy kis tojással, ez aztán erőt fog adni…
Persze, ha nincs kedvetek pitasütéssel bajlódni, vagy épp nincs otthon, akár kisebb tortillalapokkal is lehet helyettesíteni. Én, miután fotóztam, félbehajtottam, és úgy ettem meg. Persze fel is lehet csavarni, sőt késsel-villával is neki lehet állni, de a reggelinél szerintem nem kell finomkodni… 🙂
Reggeli lepény zöldségekkel, sült tojással
Hozzávalók 4 főre:
A lepénykenyérhez:
Valamint:
Elkészítés: A lepénykenyérhez a hozzávalókat összegyúrjuk, legalább fél órát pihentetjük. Diónyinál kicsit nagyobb adagot tépkedünk belőle, golyó alakúra formázzuk. Nyújtófával kb. fél cm vastagra nyújtjuk, száraz serpenyőben közepes lángon mindkét oldalát megsütjük. Akkor jó, ha itt-ott alaposan megpirul és felfúvódik.
Az újhagymát, a retket és a salátát vékonyan felszeleteljük, a tojásokat az olajban kisütjük úgy, hogy félidőben megfordítjuk. Megsózzuk, borsozzuk, és meghintjük pirospaprikával.
A lepénykenyereket – ha nem most készültek – száraz serpenyőben felforrósítjuk, megkenjük majonézzel, megpakoljuk a zöldségekkel. Egy-két tojást ültetünk rájuk, és fogyaszthatjuk is.