Írd be, mit keresel:

Fantasztikus eperhab pohárkrémnek, elegáns tortának – 4 hozzávalóval

Az epres desszerteknek nem lehet ellenállni, és nem is kell sok eper és bonyolult receptúra egy könnyű, isteni, csupa eper édességhez. 4 alapanyag, pár perc tényleges munka és kis türelem, míg a hűtőben tökéletes pohárkrém vagy torta lesz belőle.

Cookta - 2017.05.04.
Fantasztikus eperhab pohárkrémnek, elegáns tortának – 4 hozzávalóval

Gyerekjáték elkészíteni, tényleg kezdők is kipróbálhatják ezt az elképesztően egyszerű, pillekönnyű eperhabos desszertet. Gluténmentes, laktózmentes, eper, tojássárga, cukor kell csak hozzá a zselésítő anyag mellett, ami lehet sima zselatinlap vagy agar-agar is. Ízlés szerint egy kis vanília-kivonat vagy illatos alkohol is illik hozzá, de rétegezhetjük babapiskótával vagy keksszel is, hogy még izgalmasabb legyen ez a végtelenül egyszerű és nagyszerű tavaszi finomság.

Önmagában pohárkrémnek is nagyszerű, de egy kis kekszes vagy piskótás alapra öntve tortaként is remekel, ahogy a recept alatti videóból is kiderül. Bár nyers tojás is kerül bele, szalmonellamentes, mert a forró cukorsziruppal a tojássárga sterilizálódik: szuper megoldás a krémességre és a fertőzésveszélyre ez a technika!

Pillekönnyű eperhab

Hozzávalók:

  • 25 dkg eper
  • 5 tojássárga
  • 8 dkg cukor
  • 3 lap zselatin vagy 2 g agar-agar

Elkészítés: A zselatinlapokat vízbe áztatjuk, hogy felpuhuljanak.

A cukrot egy kis forralóba öntjük, hozzáadunk 1/2 dl vizet, felforraljuk, és pár perc alatt szirupot főzünk belőle.

Közben az epret megtisztítjuk, és összeturmixoljuk.

A tojássárgákat keverőtálba öntjük, elkezdjük habverővel felverni, közben a forró cukorszirupot folyamatosan, lassan hozzáöntjük. Addig verjük, míg egészen kifehéredik, könnyű és habos lesz.

Az eperpürét egy kis lábosba öntjük, felforraljuk, majd a kinyomkodott zselatint hozzáadjuk, és addig kevergetjük, amíg a zselatin teljesen felolvad. (Ha agar-agart használunk, azt már a legelején, még a hideg püréhez adjuk, és azzal forraljuk fel.)

A cukros tojáshabhoz öntjük szép fokozatosan, apránként, folyamatos habverés mellett az eperpürét, így egy könnyű habot kapunk. A krémet poharakba is eloszthatjuk és magában kínálhatjuk, de tortát is készíthetünk belőle. Ehhez egy kapcsos tortaforma aljába piskótát lerakosgatunk, majd ráöntjük a könnyű eperhabot, elsimítjuk, és 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük, hogy kellően megdermedjen és szeletelhető legyen a hab.

Tálalás előtt a peremet eltávolítjuk, és a torta oldalát és tetejét ízlés szerint eperszeletekkel díszítjük.

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.