Írd be, mit keresel:

Mekis almás táska – házilag, finomabban

Nem vagyunk a gyorséttermek gyakori látogatói, de a forró és jó ropogós almás táska vitathatatlanul finom desszertje az egyik legnagyobb étteremláncnak. Szerencsére otthon is elkészíthető, nem bonyolult, friss és finomabb!

Cookta - 2017.05.08.
Mekis almás táska – házilag, finomabban

Leveles tészta, néhány alma, némi fűszer, kis keményítő, vaj és olaj kell csak az amerikai almás sütihez, egyszerű összeállítani, és fa űszerezése személyre is szabható ízlés szerint. Az alapváltozatban fahéj és édességekhez ritkábban használatos szerecsendió van, ez a klasszikus mekis recept titokfűszere, de ízlés szerint kardamom, szegfűszeg vagy vanília is mehet bele.

Sajnos akkor a legfinomabb és legropogósabb, ha olajban sütjük, utána érdemes alaposan lecsöpögtetni és konyhai papírtörlőre téve felitatni a felesleges zsiradékot, de sütőben is megsüthetjük, igaz, akkor más jellegű lesz a süti, de úgy is nagyon finom. Jöjjön a recept, alatta egy videóban pedig a készítés folyamata is jól követhető.

Forró almás pite

Hozzávalók:

  • 1 csomag friss leveles tészta
  • 3 alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál vaj
  • 1/2 kávéskanál fahéj
  • 1/2 kávéskanál reszelt szerecsendió
  • napraforgóolaj a sütéshez

Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró kockákra vágjuk. Egy kisebb lábasba tesszük a vajat és a cukrot, hozzáadjuk az előkészített almát, és lassú tűzön párolni kezdjük. 1 kanálnyi vizet adunk hozzá, hogy könnyebben párolódjon, ha elpárolgott, még egy kanálnyit teszünk hozzá, amíg kezdenek áttetszővé válni az almadarabok. Hozzáadjuk a fahéjat és a szerecsendiót is, majd meghintjük a kukoricakeményítővel, és összeforgatjuk. Hagyjuk, hogy 1-2 perc alatt besűrűsödjön, majd levesszük a tűzről.

A leveles tésztát kiterítjük, téglalapokra vágjuk. Mindegyikre 1-1 kanál fűszeres almát teszünk. A tésztaszéleket lekenjük egy kis vízzel, hogy jobban tapadjon, majd a tésztákat összehajtjuk, először ujjbeggyel, majd egy villával lenyomkodjuk.

Egy edényben bő olajat melegítünk, amikor már jó meleg, beletesszük a tésztatáskákat, és sütés közben egyszer megforgatva 2-3 perc alatt megsütjük. Szűrőkanállal kiemelve jól lecsöpögtetjük, majd papírtörlőre szedjük.

Forrón tálaljuk, akár egy kis porcukorral is meghinthetjük.

Tipp: Ha sütőben sütjük, akkor 180 fokon kb. 20–25 perc alatt készül el.

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.