Írd be, mit keresel:

Zabpehelypuding krémesen – epervelővel, egyszerűen

Zabpehelyből igazán finom pudingot főzhetünk, ráadásul egyszerűen és gyorsan. Önmagában is finom, de egy kis eperrel koronázva igazán felséges, a zabpehely és az eper jól összeillenek.

Cookta - 2017.05.08.
Zabpehelypuding krémesen – epervelővel, egyszerűen

Ebéd utáni vagy délutáni desszertnek gyakran készítek valamilyen finom pudingot. Most zabpehelyből főztem egy kis vaníliával és reszelt citromhéjjal. A zabpelyhet először megőröltem, majd tejjel, cukorral és citromhéjjal ízesítve sűrűre főztem. Az elkészült pudingot magában is fogyaszthatjuk, de ízlés szerinti gyümölccsel még finomabbá tehetjük. 

Forrás:
Kard Éva

Én az epret választottam, melyet pár perc alatt felfőztem, majd a pudingra kanalaztam. Az egész desszert készítése nem tartott fél óránál tovább, és már csak arra kellett várakozni, hogy a hűtőben kellően megdermedjen, és az ízek összeérjenek.

Zabpehelypuding epervelővel

Hozzávalók 4 pohárhoz:

  • 20 dkg zabpehely
  • 5 dl tej
  • 15 dkg kristálycukor (vagy más édesítőszer)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés: A zabpelyhet őröljük meg aprítóval vagy kávédarálóval, hogy lisztes állagú legyen. Adjuk hozzá a kristálycukrot (vagy más édesítőszert), a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és apránként a hideg tejet, majd keverjük csomómentesre.

Ezután állandó kevergetés mellett, pár perc alatt főzzük sűrűre, majd kevergetve hűtsük langyosra.

A langyosra hűlt pudingot osszuk el a poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Forrás:
Kard Éva

Epervelő

Hozzávalók:

  • 40 dkg eper
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • reszelt narancshéj (el is maradhat)
  • 1 dl víz 
  • 2 púpozott teáskanál étkezési keményítő + pici víz

Elkészítés: Az epret alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe. Ezután tegyük bele egy serpenyőbe, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat, az őrölt fahéjat és a vizet, majd főzzük pár percig.

Az étkezési keményítőt keverjük simára egy pici vízzel, majd csorgassuk az eperhez. Ezután óvatosan keverjük össze, és főzzük 1-2 percig, hogy kellően besűrűsödjön, majd hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen.

Vegyük ki a hűtőből a pudingot, majd kanalazzuk rá az epervelőt. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, és hűtsük ki teljesen. 

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.