Írd be, mit keresel:

Rakott krumpli amerikai módra

A rakott krumpli általában minden családban nagy kedvenc. Mi is szeretjük, többször megvariáltam már, készítettem például édesburgonyával is. Most farmöntettel, sajttal, csirkével és baconnel rétegeztem a krumplit, szuper lett!

Cookta - 2017.05.09.
Rakott krumpli amerikai módra

Ez most egy amerikai verzió, kedvenc salátaöntetük, a ranch (vagyis farm) dresszing gazdagítja, amit nem kell készen megvenni, könnyedén elkészíthetjük mi magunk is. Salátákhoz is nagyon szeretem, de meglepően finom volt a rakott krumpliban is.

A csirkét csak kicsit sütöttem elő, nehogy kiszáradjon, ha még a sütőbe is betolom. A végeredmény szuper lett, de ahogy minden rakott étel, csak egyben mutatós. 🙂

Forrás:
Hajós Ágnes

Rakott krumpli farm módra

Hozzávalók 4 főre:

  • 7 szelet bacon
  • 4 nagy krumpli
  • 1 nagy fej hagyma
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg cheddar sajt, reszelve
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 1 csokor petrezselyem

A farmöntethez:

  • 2 dl kefir
  • 2 nagy evőkanál tejföl
  • 2 nagy evőkanál majonéz
  • 1-1 evőkanál aprított friss petrezselyem, kapor, snidling
  • fél mokkáskanál só
  • pár tekerésnyi frissen őrölt bors
  • 1-2 teáskanál tabasco (ennek hiányában 1 teáskanál friss citromlé + fél mokkáskanál pirospaprika, legjobb, ha csípős)
  • 1 teáskanál mustár (ha van, magos)
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés: Az öntethez a fokhagymát összezúzzuk, majd egyszerűen összekeverjük a többi hozzávalóval.
 
A bacont vékonyra csíkozzuk, a krumplit meghámozzuk, kb. kétcentisre kockázzuk, a hagymát durvára vágjuk.

A krumplit lobogó sós vízben kb. 10 perc alatt félpuhára főzzük, leszűrjük.

Egy serpenyőben kiolvasztjuk a bacon zsírját, de nem kell teljesen kisütni, csak félkész legyen. A visszamaradt zsírra dobjuk a hagymát és a húscsíkokat. Kicsit sózzuk, nagyon borsozzuk. Addig sütjük kevergetve, míg a hús kívül kifehéredik. Egy tálba tesszük a csirkedarabokat, a hagymát és a krumplit, összekeverjük a farmöntettel.

Egy tűzálló tálban elosztjuk a keveréket, megszórjuk a sajttal és a baconnel. 180 fokos sütőbe toljuk, addig sütjük, míg a krumpli széle enyhén megbarnul.

Tálalás előtt megszórjuk aprított petrezselyemmel, magában vagy savanyúsággal tálaljuk.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.