A rakott krumpli általában minden családban nagy kedvenc. Mi is szeretjük, többször megvariáltam már, készítettem például édesburgonyával is. Most farmöntettel, sajttal, csirkével és baconnel rétegeztem a krumplit, szuper lett!
Ez most egy amerikai verzió, kedvenc salátaöntetük, a ranch (vagyis farm) dresszing gazdagítja, amit nem kell készen megvenni, könnyedén elkészíthetjük mi magunk is. Salátákhoz is nagyon szeretem, de meglepően finom volt a rakott krumpliban is.
A csirkét csak kicsit sütöttem elő, nehogy kiszáradjon, ha még a sütőbe is betolom. A végeredmény szuper lett, de ahogy minden rakott étel, csak egyben mutatós. 🙂
Rakott krumpli farm módra
Hozzávalók 4 főre:
A farmöntethez:
Elkészítés: Az öntethez a fokhagymát összezúzzuk, majd egyszerűen összekeverjük a többi hozzávalóval.
A bacont vékonyra csíkozzuk, a krumplit meghámozzuk, kb. kétcentisre kockázzuk, a hagymát durvára vágjuk.
A krumplit lobogó sós vízben kb. 10 perc alatt félpuhára főzzük, leszűrjük.
Egy serpenyőben kiolvasztjuk a bacon zsírját, de nem kell teljesen kisütni, csak félkész legyen. A visszamaradt zsírra dobjuk a hagymát és a húscsíkokat. Kicsit sózzuk, nagyon borsozzuk. Addig sütjük kevergetve, míg a hús kívül kifehéredik. Egy tálba tesszük a csirkedarabokat, a hagymát és a krumplit, összekeverjük a farmöntettel.
Egy tűzálló tálban elosztjuk a keveréket, megszórjuk a sajttal és a baconnel. 180 fokos sütőbe toljuk, addig sütjük, míg a krumpli széle enyhén megbarnul.
Tálalás előtt megszórjuk aprított petrezselyemmel, magában vagy savanyúsággal tálaljuk.