Írd be, mit keresel:

Új őrület: hódít a formatorta

Ma már sajnos egyre gyakoribb jelenség, hogy nem elég a tökéletes ünnephez egy isteni torta, fontosabb, hogy különleges legyen. A formatorta hódít, ami tényleg lenyűgöző, de lassan versengés alakul ki már az óvodások körében is.

Cookta - 2017.05.09.
Új őrület: hódít a formatorta

A minap egy kedves barát kétségbeesetten kért segítséget egy közösségi portálon, hogy ki tud megfizethető tortaforma-lelőhelyet, mert a kisfia születésnapjára hármat is kellene vennie – ovi, család, barátok –, és 15 000 forintot kóstál átlagosan egy ilyen csodasütemény. És bár a torta a születésnap fontos része, és érthető, hogy mindenki szép, szebb, izgalmas tortát és feledhetetlen élményt szeretne a fontos alkalmak kapcsán, azért valahol elszalad a ló…

Ünnepelni és meglepni jó, félreértés ne essék, de olyan irgalmatlan „überelés” indult be, ami követhetetlen. A formatorták ugyanakkor tényleg lenyűgözőek, egy-egy példány művészeti alkotás, amibe az embernek nincs is szíve belevágni. És az is tény, hogy a formázás idő és aprólékos munka, ha pedig marcipános a borítás, akkor a mandula-alapú massza alapanyagára is tényleg húzós.

Lehet, hogy egy esküvőre vagy nagyon kerek születésnapra tényleg bevállalható a formatorta, mert az életünk meghatározó fordulópontja, de 4-5 éves gyerekek nem biztos, hogy értékelik ezeket a tortacsodákat… Lehet, hogy csak a szülők versengenek? Mondjuk tényleg szépek tudnak lenni, de a legjobb, ha magunk készítjük. 🙂 Nem biztos, hogy mindig tökéletes, de szívből jön!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.