Írd be, mit keresel:

Epres limonádé izgalmasan és egészségesen, bazsalikommal

Bulira, partira, de a saját örömünkre is érdemes limonádét készíteni. Ha nem toljuk tele cukorral, akkor alakbarát és vitamindús frissítő, ami pár perc munkával összeállítható, sokkal finomabb és egészségesebb, mint bármilyen bolti üdítő.

Cookta - 2017.05.10.
Epres limonádé izgalmasan és egészségesen, bazsalikommal

A limonádé remekül variálható ital, a klasszikus citromos alapitalt érdemes a szezon friss gyümölcseivel gazdagítani. Már egész kevés gyümölccsel intenzív aromát adhatunk az italunknak, ha egy részét összeturmixoljuk, majd felöntjük vízzel, és a hűtőben egy kicsit pihentetjük, így az aromáit nagyon jól átveszi az ital.

Eperszezonban kihagyhatatlan az epres limonádé, amit most a klasszikus „limonádéfűszer” menta helyett friss bazsalikommal fűszereztünk. Elképesztően jól illenek egymáshoz, nagyon harmonikusan illatos és aromás ez a változat, amibe cukor helyett méz került, turmixolt és szeletelt eper is, és természetesen citrom. Nemcsak isteni és egészséges, de nagyon mutatós is, így pikniken, kerti partin is nagy sikereket érhetünk el vele.

Bazsalikomos-epres limonádé

Hozzávalók:

  • 15 dkg eper
  • 3 evőkanál méz
  • 2 nagy citrom
  • 8-10 levél bazsalikom
  • 2 liter víz
  • jég

Elkészítés: Az eper felét megmossuk, kicsumázzuk, a bazsalikomlevelek felével és a mézzel botmixerrel pépesítjük. Hozzáfacsarjuk a citromok levét, felöntjük vízzel, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára.

Ha zavaróak az epermagok és a bazsalikomlevélkék, akkor leszűrjük, majd hozzáadjuk a maradék megtisztított és felszeletelt epret és bazsalikomlevelet, és jéggel kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.