Bulira, partira, de a saját örömünkre is érdemes limonádét készíteni. Ha nem toljuk tele cukorral, akkor alakbarát és vitamindús frissítő, ami pár perc munkával összeállítható, sokkal finomabb és egészségesebb, mint bármilyen bolti üdítő.
A limonádé remekül variálható ital, a klasszikus citromos alapitalt érdemes a szezon friss gyümölcseivel gazdagítani. Már egész kevés gyümölccsel intenzív aromát adhatunk az italunknak, ha egy részét összeturmixoljuk, majd felöntjük vízzel, és a hűtőben egy kicsit pihentetjük, így az aromáit nagyon jól átveszi az ital.
Eperszezonban kihagyhatatlan az epres limonádé, amit most a klasszikus „limonádéfűszer” menta helyett friss bazsalikommal fűszereztünk. Elképesztően jól illenek egymáshoz, nagyon harmonikusan illatos és aromás ez a változat, amibe cukor helyett méz került, turmixolt és szeletelt eper is, és természetesen citrom. Nemcsak isteni és egészséges, de nagyon mutatós is, így pikniken, kerti partin is nagy sikereket érhetünk el vele.
Bazsalikomos-epres limonádé
Hozzávalók:
Elkészítés: Az eper felét megmossuk, kicsumázzuk, a bazsalikomlevelek felével és a mézzel botmixerrel pépesítjük. Hozzáfacsarjuk a citromok levét, felöntjük vízzel, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Ha zavaróak az epermagok és a bazsalikomlevélkék, akkor leszűrjük, majd hozzáadjuk a maradék megtisztított és felszeletelt epret és bazsalikomlevelet, és jéggel kínáljuk.