Írd be, mit keresel:

Nutellás csokitorta krémesen és rémegyszerűen

Egy egyszerű kevert tésztából is készülhet mennyei és ünnepi torta, bizonyság erre ez a mogyorókrémes finomság. Nagyon krémes, köszönhetően a viszonylag híg tésztának, ami alacsonyabb hőfokon és hosszabban sül, ettől remegősen puha lesz.

Cookta - 2023.05.18.
Nutellás csokitorta krémesen és rémegyszerűen

Ez a csokis-mogyorós torta hasonlít a tejes pitére, ami a palacsintatésztánál egy kicsit sűrűbb édes tojásos-tejes keverékből készül, azzal a különbséggel, hogy ebbe a legendás és ellenállhatatlan mogyorókrémből is kerül, ami nemcsak az ízvilágát határozza meg, de a süteményt is még puhábbá, krémesebbé teszi.

Nagyon egyszerű az összeállítása, ráadásul 10 perc munka után már mehet is a sütőbe. Igaz, a sütés kicsit hosszabb, és érdemes megvárni, míg kihűl, sőt nagyon jót tesz neki, ha a hűtőbe is betesszük 1-2 órára. A mogyorósság fokozására most egy kis egész mogyoró is került bele, de más magokkal, esetleg pár szem málnával, meggyel is gazdagítható.

Nutellás csokitorta

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál víz
  • 10 dkg Nutella
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • csipet só
  • 2 marék mogyoró

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.

A sárgákat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vizet, és fehéredésig, jó habosra verjük. Hozzáadjuk a felolvasztott, de nem forró vajat és a mogyorókrémet, és simára keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, elkeverjük, majd felöntjük a langyos tejjel, és ezzel is elkeverjük. Híg, a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb tésztát kell kapnunk. Végül beleforgatjuk a tojáshabot és a mogyorót is, nagyjából homogén masszává keverjük, majd kikent, lisztezett tortaformába öntjük.

160 fokos sütőbe toljuk, és 40–45 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.