A pufi, puha amerikai palacsinta mindig sikert arat, legyen az uzsonna vagy gyerekbuli, de még reggelire is ideális, ha van hozzá egy gyors és egyszerű receptünk. Ez a bögrés változat pont ilyen, ráadásul csokis és gluténmentes!
Rengeteg palacsintarecept létezik, és érdemes is próbálkozni, kísérletezni, mert olyan csodás tésztákra lelhetünk, mint ez a puha és illatos csokis változat. Zabpehely, tojás és ricotta adja a lényegét, a ricottától pedig nagyon puha és könnyű lesz, persze ebben segít a sütőpor is egy kicsit, emellett vanília és kakaó teszi illatossá. A kakaó most instant, cukrozott kakaó, így cukor sem szükséges a palacsintába, viszont ha holland, cukrozatlan kakaóval készítjük, akkor egy kis cukor vagy más édesítő mehet bele.
A tészta összeállítása 5 perc, méricskélni sem kell, hiszen egy 2,5 dl-es bögrével könnyen kimérhetők az alapanyagok. A tésztát pihentetni nem kell, és a sütés is gyorsan megvan, így hétvégi reggelinek vagy villámdesszertnek bármikorra tökéletes. A készítés folyamata az alábbi videóban jól követhető, a bögrés recept leírása pedig alatta következik:
Bögrés csokis amerikai palacsinta
Hozzávalók:
Elkészítés: A zabpelyhet, a kakaóport és a sütőport késes robotgépbe öntjük, és finomra összedaráljuk. Hozzáadjuk a ricottát, a tojást, a tejet és a vanília-kivonatot, és homogén tésztává összedolgoztatjuk a géppel.
Egy palacsintasütőt felforrósítunk, kikenjük kókuszolajjal, és kis merőkanálnyi adagot teszünk a serpenyőbe. 2-3 perc sütés után, amikor kezdenek kis buborékok megjelenni a palacsinta felületén, megfordítjuk, és 1-2 percig sütjük.
Melegen tálaljuk, ízlés szerint gyümölccsel, szósszal, lekvárral kísérve.